Κορωνοϊός: «Ναι» της Κομισιόν στη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπεία 

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα»

Δείτε στο ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου του Star στις 11/4/20 έρευνα και στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης ως θεραπεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ αγόρασαν τα παγκόσμια αποθέματα ρεμδεσιβίρης!

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δοκιμάσει κάθε προσπάθεια αναζητώντας αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Covid-19: «Θετικά» τα αποτελέσματα της ρεμδεσιβίρης στις ΗΠΑ

«Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού. Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε η κ. Κυριακίδου. 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν, για αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η άδεια για τη χρήση της δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες, τόνισε η κ. Κυριακίδου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top