Κικίλιας: Ακραίο σενάριο ένα νέο lockdown

«Κανείς δε θα μείνει χωρίς φροντίδα»

Ο Βασίλης Κικίλιας

«Από όλους εμάς τους πολίτες και τους κατοίκους της χώρα μας, εξαρτάται εάν θα έχουμε φέτος έναν δύσκολο ή ήπιο χειμώνα, σε σχέση με την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού», τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην Athens Voice, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν υπάρχει τώρα στον βασικό σχεδιασμό μας, στα σενάρια που εξετάζουμε επιδημιολογικά, γενικό lockdown. Υπάρχει μόνο σαν ακρότατο σενάριο, αν π.χ. ξαφνικά γινόταν μια ανεξέλεγκτη γεωμετρική αύξηση χιλιάδων κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες».

Κορωνοϊός: Ελάχιστη η διασπορά του ιού στα σχολεία

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν υπήρξε ποτέ «μονοθεματική» λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας ούτε πρόκειται να υπάρξει.

«Το ΕΣΥ είναι για όλους μας και, κυρίως, για εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν και δεν έχουν. Κυρίως για τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν και δεν έχουν. Μονοθεματικά νοσοκομεία θα είχαμε αν η επιδημία ξέφευγε αριθμητικά, άρα και ως προς τους νοσηλευόμενους», αναφέρει.

Όσον αφορά την Αττική, επισημαίνει πως προβληματίζεται και γίνεται προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top