Κορωνοϊός: Τέσσερα κρούσματα στο ​​​​​​​​Χαμόγελο του Παιδιού

Συναγερμός στη δομή του Μοσχάτου

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Παρασκευή στη δομή φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μοσχάτο. 

Συναγερμός στο Σωτηρία - Κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Πρόκειται για τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ασυμπωματικά, και μια εργαζόμενη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος έκανε γνωστό το συμβάν, ένα παιδί 17 ετών ανέβασε πυρετό την Κυριακή ενώ την επόμενη μέρα μία εργαζόμενη παρουσίασε συμπτώματα.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, κάλεσε τον ΕΟΔΥ όμως το κλιμάκιο έφτασε την Τετάρτη. Στη δομή αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 19 παιδιά, όμως έγιναν μόνο 17 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου από τον κ. Γιαννόπουλο

κρούσματα στο χαμόγελο του παιδιού

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γιαννόπουλος.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε τα κρούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε φοβισμένοι, όπως ο κάθε γονιός όταν το παιδί του βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, με τη διαφορά ότι είναι μεγαλύτερη η οικογένειά μας».

Επίσης, κατήγγειλε τον ΕΟΔΥ για «πρόβλημα επικοινωνίας», καθώς «δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, κάτι που έπρεπε να γίνει αστραπιαία, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσα άτομα σε ένα χώρο». 

Προχτές Τετάρτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε έλεγχο στους δύο ασθενείς, καθώς και δειγματοληπτικά σε άλλα 17 παιδιά και εργαζόμενους, την ώρα που στο σπίτι ζουν 25 παιδιά και εργάζονται 18 άτομα. Από τον έλεγχο βγήκαν άλλα δύο παιδιά θετικά, τα οποία όμως είναι ασυμπτωματικά.
«Έπρεπε ήδη να γίνει τεστ σε όλους, τη στιγμή που πρόκειται για ένα χώρο που υπάρχει πολύς κόσμος και ευάλωτα παιδιά», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο σπίτι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ και στα υπόλοιπα παιδιά και στο προσωπικό. 

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανέφερε επίσης ότι και στο παρελθόν υπήρξε «δυστοκία» από τον ΕΟΔΥ, καθώς «αρκετές φορές καταφύγαμε σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουμε τεστ». 

Για το περιστατικό, κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον υφυπουργό Υγείας, με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου. Το σπίτι έχει μπει σε καραντίνα και έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι. 
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top