Καιρός: Τι είναι το συννεφόκαμα που περιμένουμε το Σαββατοκύριακο

Έρχεται ζέστη με αφρικανική σκόνη– Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Δείτε στο video αναλυτικά την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου 

Με καύσωνα θα ξεκινήσει ο Οκτώβρης, καθώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου μήνα προβλέπεται… καυτό, με θερμοκρασίες ασυνήθιστες για την εποχή, έως και 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Περίεργα τα παιχνίδια του καιρού: Κοιμήθηκαν με ζέστη και ξύπνησαν με κρύο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αιτία είναι μία ατμοσφαιρική διαταραχή που αντί να κινηθεί προς την περιοχή μας, θα κινηθεί προς τη δυτική Μεσόγειο και τη δυτική Ευρώπη, προκαλώντας κακοκαιρία εκεί, αλλά σε εμάς ακριβώς το αντίθετο, με μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών και πολύ αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας προς το Σαββατοκύριακο και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το καιρικό φαινόμενο ονομάζεται συννεφόκαμα. Θα μας έρθει από την κεντρική Μεσόγειο. Θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου στη δυτική Ελλάδα, με τους ανέμους να γίνονται νοτιοανατολικοί παντού και ενισχυμένοι 5-6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Τα σύννεφα αυτά θα αρχίσουν να πυκνώνουν ενώ σημειώνεται πως σε αυτά περιέχονται και κάποιες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Εξ΄ου και η ονομασία συννεφόκαμα.

Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει καλός και πολύ ζεστός, σχεδόν καλοκαιρινός, αλλά τα σύννεφα μαζί με τη σκόνη που μεταφέρουν θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο αρκετών περιοχών της χώρας μας και της δυτικής και της ηπειρωτικής. Έτσι το Σάββατο θα έχουμε λιακάδα και ζέστη, αλλά την Κυριακή θα έχουμε περισσότερη συννεφιά στις περισσότερες περιοχές και αρκετή ζέστη. Ωστόσο η νέφωση και η σκόνη ίσως συγκρατήσουν χαμηλότερα τον υδράργυρο σε σχέση με τα όσα προβλέπουν τα προγνωστικά μοντέλα μέχρι στιγμής
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top