Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020: Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την επέτειο 2.500 ετών

Η 29η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε Σχολική Ημέρα Μνήμης & Τιμής για τη Ναυμαχία

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας που συμπληρώνονται σήμερα,  το κτίριο της Βουλής φωταγωγήθηκε με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020».

2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλλά και ένα μήνυμα για την ανάγκη διαφύλαξης και διάδοσης των ιδεών και αξιών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.  

Η Διεθνής Τιμητική Κοσμητεία του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και η Πρόεδρός της κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τιμούν την εμβληματική αυτή επέτειο, μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Αύριο Τετάρτη,  θα πραγματοποιηθεί συμβολική εκδήλωση στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία της  Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού. 

Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, καθιερώθηκε από φέτος η 29η Σεπτεμβρίου ως Σχολική Ημέρα Μνήμης και Τιμής για την ενημέρωση των μαθητών εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top