Στην Κυψέλη Κικίλιας - Τσιόδρας: Έγιναν τεστ για κορωνοϊό στους πολίτες

Πραγματοποιήθηκαν 600 τεστ - Πόσα βγήκαν θετικά

Στην Κυψέλη βρέθηκαν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ το πρωί της Παρασκευής, προκείμενου να διεξάγουν στοχευμένα τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ώστε να ελεγχθούν οι επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 600 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα έξι βγήκαν θετικά.

Ζαχαράκη: Τα τελευταία που θα κλείσουν σε ένα lockdown είναι τα σχολεία

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε ειδική κινητή μονάδα που πραγματοποιεί τα εν λόγω τεστ.

Κικίλιας στο Star: 1.200 νέες κλίνες στις ΜΕΘ για τον Covid - 19

 

Βασίλης Κικίλιας

 

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε για ακόμη μια φορά την ύπαρξη 900 ενεργών κρουσμάτων στα επτά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, τονίζοντας ότι οι κινητές μονάδες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης «ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με ευάλωτες ομάδες και σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας». «Θα μεριμνήσουμε ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουμε για την Αττική» προσέθεσε. 

Κίκιλιας - Τσιόδρας - έλεγχος Κυψέλη

 

Επίσης, σημείωσε ότι οι ευάλωτες ομάδες οι οποίες πηγαίνουν στα νοσοκομεία περιλαμβάνουν κυρίως ασυμπτωματικούς νέους, για τους οποίους το υπουργείο εκκινεί τη διαδικασία να μπορούν να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας και υπογράμμισε ότι οι δράσεις αυτές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όπου χρειαστεί, στην Αθήνα, στις γειτονιές της και σε όλη την Ελλάδα.

 

Σωτήρης Τσιόδρας

 

Τσιόδρας: «Έλεγχος, ανίχνευση και καραντίνα όσων είναι θετικών»

Από την πλευρά του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους», τονίζοντας ότι «αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top