Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Μόνο δέκα επισκέπτες σε κάθε μονή

Περιορισμοί μετά από τα κρούσματα που εμφανίστηκαν

Δέκα επισκέπτες ανά μονή θα επιτρέπονται από εδώ και πέρα στο Άγιο Όρος, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Αυτό ορίζει εγκύκλιος που απέστειλε η Ιερά Κοινότητα μετά από την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στις Καρυές παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα στο Άγιο Όρος – Επί τόπου ο Τσιόδρας

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Κορωνοϊός: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται 85χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση τουλάχιστον οχτώ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Συναγερμός στο Άγιο Όρος: Οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων, ενώ ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 
Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top