Έβρος: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Μελία

Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες φωτιές που αναζωπυρώνονται συνεχώς.

Φωτιά κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου

Στο σημείο επιχειρούν 156 πυροσβέστες, με 40 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν σπεύσει και ομάδες εθελοντών με βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συμβάλλουν στην κατάσβεση. Από αερός ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. 

«Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε την Τρίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Προβληματίζουν οι 11 φωτιές στον Έβρο- Εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών

Τέλος ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως «προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκαήμερο έχουμε στον Έβρο έντεκα φωτιές, οι πέντε εκ των οποίων στο νότιο τμήμα του Νομού και μάλιστα μεγάλες, όπως η φωτιά της Αισύμης, για την κατάσβεση της οποίας χρειάστηκε μεγάλη εναέρια υποστήριξη. Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα με δείκτη επικινδυνότητας 4, αλλά και το ότι εντοπίσαμε, σε προηγούμενες φωτιές ότι εκδηλώθηκαν σε σημεία-περάσματα μεταναστών όπου βρέθηκαν και ίχνη μικρής κατασκήνωσης, είναι τα στοιχεία που μας προβληματίζουν, γιατί είναι πρωτοφανές όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε έντεκα φωτιές σε διάστημα δέκα ημερών», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΟΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

To βίντεο ντοκουμέντο που οδήγησε στη σύλληψη των εμπρηστών στη Μόρια


Ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφέρθηκε και στην απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποστολή μεικτού κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών.

«Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά δεν είναι απλώς προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί πιστεύω ότι μετά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τους λόγους πρόκλησης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top