Κορωνοϊός: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα στην Αττική

Τι θα συζητηθεί σήμερα στην κρίσιμη σύσκεψη

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι από τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική. Σήμερα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη λήψη πρόσθετων και πιο αυστηρών μέτρων που θα θυμίζουν αρκετά τις μέρες της καραντίνας. 

Κυβέρνηση:Τα νέα μέτρα που εξετάζει για τον Covid-19 στην Αττική!  

Στις 10 :00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπου θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που πρότεινε η επιτροπή και στην συνέχεια η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την σταδιακή ή άμεση υλοποίηση του συνόλου των μέτρων που πρότεινε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Κορωνοϊός: 180 νέα κρούσματα - Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική

Τα νέα μέρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν πέσει η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων.

Εξετάζεται ακόμα η μείωση του αριθμού ατόμων ανά τραπέζι σε καταστήματα εστίασης στα τέσσερα και έξι αν πρόκειται για μέλη της ίδια οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται και νέα μείωση στον αριθμό των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαπτίσεις, από 50 που είναι σήμερα, στα 20. 

ΕΙΝΑΠ για Covid-19: «Άνοιξαν τα σχολεία και τα πράγματα δυσκολεύουν»

Επανέρχονται επίσης μέτρα για τον περιορισμό του συγχρωτισμού στις λαϊκές αγορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού. 

Έντονη ανησυχία προκαλούν επίσης οι εικόνες συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς και γι’ αυτό οι επιστήμονες αναμένεται να προτείνουν τη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση τόσο των χώρων αναμονής στα ΜΜΜ, όσο και των συρμών του Μετρό και του ηλεκτρικού. 

Κορωνοϊός: Αυτοί θα είναι οι «πιο δύσκολοι» μήνες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ήδη για τους εργαζόμενους του Δημοσίου ισχύει το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση στις ώρες αιχμής, μέτρο που θα επεκταθεί. 

Τέλος εξετάζεται η επιβολή μέτρων και σε επίπεδο δήμων, ανάλογα με την επιδημιολογική επιβάρυνση που καταγράφει ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top