Πυρκαγιές στην Αττική: Κακόβουλες ενέργειες εξετάζουν οι αρχές

Αποκάλυψη Star: Τα πιθανά σενάρια για τον τρόπο που προκλήθηκαν

Ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί μετά το πλήθος και το μέγεθος των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις δύο τελευταίες μέρες στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιοχές της Αττικής μετά τις πυρκαγιές

Τραγικός απολογισμός των τελευταίων ωρών ήταν πέντε μεγάλες φωτιές στην Αττική: στον Κοκκιναρά, στον Νέο Βουτζά, την Αρτέμιδα, την Ανάβυσσο και το Σούνιο, με τους ισχυρούς ανέμους 8 και 9 μποφόρ να δυσχεραίνουν την κατάσβεσή τους. 

Πώς προκλήθηκαν, όμως, αυτές οι πέντε μεγάλες πυρκαγιές;

Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα - Είχε εκκενωθεί προληπτικά οικισμός

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρώτη αιτία, σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται να είναι η αμέλεια και όχι η πρόθεση. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως πολίτες έκαναν εργασίες με την ηλεκτροκόλληση παρά τους δυνατούς ανέμους. 

Φωτιά - Νέος Βουτζάς: Καλύτερη η εικόνα- Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή

Δεύτερη αιτία φαίνεται να είναι η έλλειψη συντήρησης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ: σπινθήρας... και φωτιάς στο δάσος, όπως κάηκε η Πάρνηθα το 2007. 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Τρίτη αιτία φυσικά μπορεί να είναι ο εμπρησμός, καθώς βάζουν φωτιές για να χτίσουν στα καμένα: αν ειναι δάσος και κριθεί αναδασωτέο, τότε δε χτίζει κανείς. Αν αποχαρακτηριστεί, όμως, το κόβουν σε οικόπεδα και χτίζουν όπως παλιότερα σε αρκετές περιοχές τις Αττικής, οπός καταγγέλλουν.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Καμάριζα

Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμα σοβαρό ενδεχόμενο που εξετάζουν οι αρχές σε αυτές τις πυρκαγιές: το ενδεχόμενο πυρκαγιάς από δράστες που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την άσκηση πίεσης. 

Αυτό το ενδεχόμενο εξετάζει η αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις 120 πυρκαγιές που ξέσπασαν σε 48 ώρες σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top