Έβρος: Κύκλωμα δουλεμπόρων «σπρώχνει» ναρκωτικά στην Ελλάδα

«Θα ανοίξουμε την κάνουλα του μεταναστευτικού» απειλούν οι Τούρκοι

Σε συναγερμό παραμένουν οι Αρχές στον Έβρο, με τους κατοίκους να δηλώνουν ανήσυχοι από την παρουσία μεταναστών, που όπως καταγγέλουν, αποτελούν μέρος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπόρων και μεταναστών. Πιο συγκεκριμένα, οι μετανάστες κερδίζουν δωρεάν τη μεταφορά τους στον Έβρο αρκεί να παραδώσουν το πακετο με τα ναρκωτικά στον ναρκέμπορο που περιμένει στην ελληνική πλευρά.

Έβρος: Με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτών περνούν από τα σύνορα οι μετανάστες

Ο βαρκάρης που θα τους περάσει στον Έβρο δεν είναι Τούρκος διακινητής, αλλά μετανάστης που κερδίζει το ταξίδι του αρκεί να ακολουθήσει έναν χάρτη που τους δίνουν και να περάσει απέναντι τα «βαποράκια».

Μεταφέρουν ηρωίνη κοκαΐνη αλλά κυρίως τα χάπια των τζιχαντιστών, τα κάπταγκον. Είναι ουσίες που ωθούν τον χρήστη να λειτουργεί χωρίς συναισθηματισμούς και αναστολές.

Συμφωνα με τις Αρχές αυτά τα χάπια διοχετεύονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αυξάνοντας την εγκληματικότητα αφού οι χρήστες μπορούν -λόγω της δράσης του χαπιού- να αφαιρέσουν ακόμα και ανθρώπινη ζωή για μια τσάντα.  

«Φρούριο» ο Έβρος για να αποτραπούν νέες ροές

Από τη μεριά της, η Άγκυρα απειλεί την Ελλάδα και την ΕΕ ότι θα βάλει τέλος στη συμφωνία για τους πρόσφυγες. 

Αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που ξεκαθάρισε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα στείλουν χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top