Κορωνοϊός: Μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα

Τα λιγότερα εδώ και έναν μήνα

Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημείωσε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 144 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από τις 10 Αυγούστου, όταν και είχαν ανακοινωθεί 126 κρούσματα.

Κορωνοϊός: Στους 285 οι νεκροί - Κατέληξε 47χρονος στο «Ιπποκράτειο»

Την ίδια ώρα, οι νεκροί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά πέντε, στους 285, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας 47χρονος, που κατέληξε στο Ιπποκράτειο το βράδυ της Πέμπτης, από οξύ έμφραγμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Για τους επιδημιολόγους πηγές ανησυχίας είναι οι κλειστές δομές και ειδικά τα γηροκομεία, όπου τελευταία έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα.

Παράλληλα, πηγή ανησυχίας είναι και η Αττική, στην οποία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα σε καθημερινή βάση και η διασπορά του ιού στις ηλικιακές ομάδες 50 με 60 ετών είναι μεγάλη.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική», προειδοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top