Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο για νέο γύρο τουρκικής προκλητικότητας

Φαίνεται πως η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό

Σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης παρατηρείται εδώ και 15 μέρες στον Έβρο, ωστόσο η περιοχή έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες ΕΚΑΜ. Οι Τούρκοι δεν προκαλούν μόνο στη θάλασσα αλλά και στα χερσαία σύνορα μας. Το τελευταίο διάστημα στις Καστανιές του Έβρου έχουν αλλάξει τακτική, καθώς επαψαν να φυλούν τα σύνορά τους και όποιος θέλει τον αφήνουν να περάσει ελεύθερα, ώστε να τον αποτρέψουμε εμείς.

Kουρτς: Ο Μητσοτάκης προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ – Πυρά κατά Ερντογάν  

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, ανέφερε ο υπουργός. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Σχετικά με τη χθεσινή κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν. Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Anadolu: Προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά των 40 τανκς

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του Star Κάτιας Μακρή, αποφασίστηκε ο χάρτης στον Έβρο να επισπευσθεί. Στα υπάρχοντα 10 χλμ. θα γίνει επισκευή και αμέσως μετά ακολουθεί η κατασκευή φράχτη 26 χλμ. Αναμένεται να είναι έτοιμος ως την άνοιξη. Παράλληλα,  σε όλο το μήκος του Έβρου, τοποθετούνται αθόρυβα δεκάδες επιχειρησιακά φυλάκια με «ηλεκτρονικά μάτια» που θα σκανάρουν πόντο-πόντο τον Έβρο.

Έβρος: «Θωρακίζονται» τα ελληνικά σύνορα - Ως την άνοιξη έτοιμος ο φράκτης

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος το εθνικό του παραλήρημα. Χθες, προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις και απειλώντας με πόλεμο. «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης» είπε χθες σε ομιλία του για εγκαίνια νοσοκομείου. 

Ερντογάν: Αν δε το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας σε αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της χώρας, είχε προχωρήσει σε άλλες δηλώσεις - φωτιά. «Πριν από σχεδόν έναν αιώνα, με την εισβολή στην Ανατολία, είτε θάψαμε στη γη εκείνους που επιτέθηκαν στην ανεξαρτησία και το μέλλον μας, είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Ελπίζουμε ότι δε θα κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα, και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top