Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Με πόλεμο απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος

Προκλητικός, κάνοντας ακραίες δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να δηλώνει… ανοιχτός σε διάλογο, όμως το μεσημέρι του Σαββάτου (05/09/2020), αναφέρθηκε ξανά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ομιλία του:

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται λίγες ώρες μετά το νέο παραλήρημά του, σε ομιλία του σε αποφοίτους πανεπιστημίου. «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απ’ αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα», είπε.

Ερντογάν: Πριν 100 χρόνια τους θάψαμε στο χώμα- Θα πληρώσουν το ίδιο τίμημα

Διόρθωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία- Τεχνικές συζητήσεις ξεκίνησαν

Από την πλευρά της, η Ελλάδα εμμένει σταθερή στη θέση της, ότι θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν αποχωρήσουν τα τουρκικά πλοία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ συνεχίζει τις διπλωματικές κινήσεις, με τελευταία την επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top