Ανησυχία για το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων- Ανακοινώσεις για τα σχολεία

Θα επιβληθούν νέα μέτρα σε περιοχές ή θα παραταθούν τα υπάρχοντα;

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει το νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας, αφού χθες ανακοινώθηκαν 284 νέα κρούσματα, με το σύνολο να ανέρχεται στα 8.664, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Στο «κόκκινο» η Αττική, με τα μισά κρούσματα να εντοπίζονται στην Αθήνα.

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων - Ανακοίνωθηκαν 284 νέα

Έτσι, δεν αποκλείεται η σημερινή καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τους ειδικούς της υγείας να αποφασίσουν παράταση των περιοριστικών μέτρων σε κάποιες περιοχές ή την επέκταση της εφαρμογής τους σε νέες. Η σύσκεψη με την επιτροπή λοιμοξιολόγων και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είναι προγραμματισμένη στις 10.30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Υπενθυμίζεται ότι χθες και η Λέσβος εντάθηκε στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο

Σήμερα, 24 Αυγούστου τυπικά λήγουν οι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και η απαγόρευση διεξαγωγής δημοσίων και κοινωνικών εκδηλώσεων άνω των 50 ατόμων σε Αττική, Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Πόρο, Πιερία, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα όσον αφορά και στο άνοιγμα των σχολείων. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα κάνει ανακοινώσεις σε συνέντευξη Τύπου (στις 16.00) για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια για αναβολή της έναρξης των σχολείων κατά μία εβδομάδα, δηλαδή από 7 στις 14 Σεπτεμβρίου, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Κορωνοϊός: Σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα προμηθεύονται δωρεάν μάσκες, η χρήση της οποίας θα είναι υποχρεωτική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top