Εύβοια: Συγκινεί το φιλί άνδρα της ΕΜΑΚ σε μωρό που έσωσε από τις πλημμύρες

Τα μέλη της ΕΜΑΚ κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν κόσμο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που κινδύνευσαν, κατέβαλαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ στην Εύβοια. 

Ξεβράστηκε πτώμα στον Κάλαμο – Πληροφορίες ότι είναι ο 72χρονος αγνοούμενος

Βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές και έκαναν τα πάντα για να σώσουν ανθρώπους που βρίσκονταν σε πλήρη απόγνωση, ταλαιπωρημένοι από την περιπέτεια της θεομηνίας, πληγωμένοι από την καταστροφή των περιουσιών τους και τον χαμό των ανθρώπων τους. 

 

 

Μέσα σε αυτές τις εικόνες καταστροφής όμως εκτυλίχθηκαν και συγκινητικές στιγμές, όπως αυτή με άνδρα της ΕΜΑΚ, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της ανθρωπιάς και την ελπίδας. 

Εύβοια: Επτά τα θύματα - Εντοπίστηκαν δύο νεκροί στην Αμφιθέα

Ο συγκεκριμένος διέσωσε μια γιαγιά με το λίγων μηνών εγγονάκι της από το πλημμυρισμένο τους σπίτι. Μετά της μεταφορά τους μέσα στον «κουβά» της μπουλντόζας, ο άνδρας πήρε στην αγκαλιά του το μωρό, το οποίο ήταν μούσκεμα και κρύωνε, του έδωσε ένα τρυφερό φιλί και το σκέπασε με μια πετσετούλα. 

Το χρονικό της διάσωσης 

Σύμφωνα με το eviazoom.gr ήταν η πρώτη διάσωση που έκαναν στο Μπούρτζι, το οποίο επλήγη βαρύτατα από την κακοκαιρία. 

Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία μόλις έφτασαν το ξημέρωμα στο Μπούρτζι ενημερώθηκαν για τον εγκλωβισμό μιας γιαγιάς με μωρό παιδί σε σπίτι, το oποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες και ήταν ετοιμόρροπο.

Εύβοια: Έπεσαν πάνω από 350 χιλιοστά βροχής – Περισσότερο και από τη Μάνδρα

Η προσέγγιση στο σπίτι ήταν δύσκολη ακόμα και με το όχημα της 7ης ΕΜΑΚ γι’ αυτό αποφάσισαν να προσεγγίσουν με την μπουλντόζα, ο χειριστής της οποίας ανέβασε με τον κουβά τον διασώστη - πυροσβέστη της 7ης ΕΜΑΚ, Κώστα Χαϊδή στο δεύτερο όροφο και έτσι απεγκλώβισε το μωρό με τη γιαγιά.

Εύβοια: Βρήκαν το νεκρό βρέφος κάτω από μια ντουλάπα, μέσα στις λάσπες

Στη συνέχεια ο ΕΜΑΚίτης κρατούσε το μωρό αγκαλιά με μια κουβέρτα, μέσα στον κουβά της μπουλντόζας, προσπαθώντας να το ζεστάνει λέγοντας ταυτόχρονα στη γιαγιά του μωρού να μη φοβάται και να είναι ψύχραιμη. Στο τέλος το φίλησε στο μέτωπο και το παρέδωσε στη γιαγιά του για να του φορέσει στεγνά ρούχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top