Τον γύρο του κόσμου κάνει η βράβευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Μητσοτάκης: «Είναι τιμή για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την Ελλάδα»

Παγκόσμια διάκριση για την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών της απένειμε το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα».

Στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη το βραβείο Nelson Mandela από τον ΟΗΕ!   

Ηγέτες από όλο τον κόσμο και κορυφαίες προσωπικότητες συγχαίρουν την Ελληνίδα Πρέσβη Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο. Με την κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η διάκριση αποτελεί τιμή όχι μόνο για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη αλλά και για τη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παγκόσμια διάκριση για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ξένοι ηγέτες, διεθνείς οργανισμοί όπως το Nizami Ganjavi International Center, σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στην Ελληνίδα Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο.
 
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε μέσω Twitter ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown: «Tα συγχαρητήριά μου στη Μαριάννα. Το σημαντικό έργο για την επίτευξη των στόχων του ΟΗΕ αξίζει αυτήν την αναγνώριση». 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε: «Αποτελεί μια δίκαιη, παγκοσμίως κορυφαία διάκριση για μια σπουδαία Ελληνίδα με μοναδικό κοινωνικό έργο, ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης! Μεγάλη τιμή και για την πατρίδα μας!».
 
«Μεγάλη τιμή  και για τη χώρα μας  η παγκόσμια διάκριση της για την ανθρωπιστική της δράση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάσης Βαρβιτσιώτης.
 
«Είναι ύψιστη τιμή για τη χώρα μας που μια Ελληνίδα αναγνωρίζεται διεθνώς για τον αγώνα της να δημιουργήσει έναν καλύτερο μέλλον για όλους όσους την έχουν ανάγκη» έγραψε στο Instagram η Μαρέβα Μητσοτάκη.  

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της βράβευσης της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα κάνουν εκτενή αναφορά στην απονομή βραβείου από τον ΟΗΕ, στη δράση και το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη. 

«H Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη από την Ελλάδα, έχει ιδρύσει το ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που προωθεί την κοινωνική συνειδητοποίηση και την  κινητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των παιδιών και της εκπαίδευσης και είναι Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο από το 1999». 

Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη 

Με το σημαντικό αυτό βραβείο η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τιμά και αναγνωρίζει τους ανθρώπους εκείνους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, προωθώντας τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα»

Το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα», που δίνεται κάθε πέντε χρόνια σε δυο κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, απονέμεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο πρόσωπο της κυρίας Βαρδινογιάννη.

Οι βραβευθέντες επιλέχθηκαν μετά από ψηφοφορία των κρατών μελών, υπό τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.  

Το κοινωνικό έργο της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι μακροχρόνιο και πολύπλευρο. Έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Στηρίζει και προωθεί πρωτοβουλίες για την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παιδεία και την προστασία της Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο της έχει αναγνώριση και βαθιά απήχηση στον Ελληνικό λαό και στο εξωτερικό. Το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα» έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος.

Τη Δευτέρα η τελετή απονομής 

H «τελετή απονομής θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, διαδικτυακά λόγω των συνθηκών, ενώ προγραμματίζεται και μια ακόμα τελετή στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υορκη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top