Κορωνοϊός Γώγος: «Πλέουμε πάνω στο δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων

Σε τεντωμένος σχοινί φαίνεται πως ακροβατούμε τις τελευταίες μέρες στο πεδίο της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς αυξήθηκαν ραγδαία και τα εγχώρια κρούσματα, με τους επιστήμονες να μην κρύβουν τη μεγάλη τους ανησυχία. 

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε με εμφαντικό τρόπο πως πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού. 

Καβάλα: Θετικός στον κορωνοϊό και ο πατέρας του 10χρονου Σέρβου

Ο κ. Γώγος αναφερόμενος στα πανηγύρια και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν εκεί, εμφανίστηκε κάθετος, δηλώνοντας πως πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πως μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς αυτά. 

Ο καθηγητής σημείωσε πως υπάρχουν «ορφανά» κρούσματα, τα οποία στην ιχνηλάτηση ενδεχομένως βρεθεί σύνδεση με εισαγόμενα κρούσματα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Κορωνοϊός - Νικόλαος Σύψας: «Άσχημες εκπλήξεις στο τέλος του μήνα»

«Έχουμε πει ότι υπάρχει πρόβλημα και κυρίως των εισαγομένων. Υπάρχουν ορφανά κρούσματα τα οποία δεν προέκυψαν έτσι ξαφνικά. Σίγουρα υπάρχει κάποια επαφή με εισαγόμενα κρούσματα. Η Ελλάδα ήταν σχεδόν καθαρή. Υπάρχουν, ωστόσο, εστίες που σιγοκαίνε ειδικά στη βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων στα πανηγύρια

Όσον αφορά στη 15χρονη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, ο κ. Γώγος σημείωσε πως τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό τον ιό, ενώ τόνισε πως το πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές των πολιτών, που δεν τηρούν τα μέτρα. 

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Τα 31 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ έκρουσαν για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σήμερα να πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη σύσκεψη, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κατά της διασποράς του ιού. 

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα - Ανησυχία για την αύξηση των εγχώριων

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά και του λοιμωξιολόγου, Σ. Τσιόδρα. 

Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια με τους λοιμωξιολόγους.

Ήδη η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει καταθέσει τις προτάσεις της για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και η κυβέρνηση έχει έτοιμο plan b για να μην ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο. 

Κορωνοϊός: Αναζωπύρωση της πανδημίας στα τέλη Ιουλίου με 15 Αυγούστου

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα πανηγύρια και γενικότερα τα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, ενώ ειλημμένη απόφαση είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων για τη χρήση μάσκας στην εστίαση, τον τουρισμό και τα μέσα μεταφοράς ή όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Ανοιχτό άφησε εξάλλου χθες το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια,  ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης , σε συνέντευξή του στο Open, τονίζοντας ότι  είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας σε αυτά.

Συναγερμός στην Κοζάνη - Εννέα νέα κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες

Σε ακραίες περιπτώσεις, στο τραπέζι εξακολουθούν να βρίσκονται ασφαλώς ακόμη και τα τοπικά lockdown, ενώ σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, από την Τετάρτη «ανοίγουν» και οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη από τις 15 Ιουλίου και ώρα 00:01 θα ισχύσουν τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση. 

Αυτά είναι:

  • Έλεγχοι σε όλους όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
  • Έλεγχοι στους εποχικούς εργαζόμενους σε όλη την Επικράτειας, κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες.
  • Τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και όχι συγκεκριμένο αριθμό τεστ κάθε ημέρα.

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Από τα 31 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Συνολικά 24 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα εισαγόμενα στη λίστα. Από αυτά, 6 πολίτες διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ημαθία και 6 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Ιωαννίδης στο Star: Οι απαντήσεις για Covid-19

Στην Κοζάνη επικρατεί προβληματισμός λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο συντονιστής ΕΟΔΥ, λοιμωξιολόγος Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, γνωστοποίησε ότι υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην περιφέρεια. Ο κ. Ρωμιόπουλος σημειώνει ότι ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις κάτοικοι Κοζάνης, τρεις κάτοικοι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι σερβικής καταγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top