«Εξπρές Σάμινα»: Ξεκινά η ανέλκυση του ναυαγίου 20 χρόνια μετά

Ακόμα εμφανίζονται πετρελαιοκηλίδες και πίσσα στα βράχια

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στην ανέλκυση του «Εξπρές Σάμινα», 20 χρόνια μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου. Τα απομεινάρια του πλοίου και τα δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο παρκινγκ του εξακολουθούν να ρυπαίνουν τμήματα του Αιγαίου.

Εξπρές Σάμινα: Τα 25 δραματικά λεπτά του ναυαγίου

Παρόλο που έχουν περάσει δύο δεκαετίες από το ναυάγιο, στην επιφάνεια της θάλασσας εμφανίστηκαν πετρελαιοκηλίδες και στα βράχια κοντινών παραλιών ξεβράστηκε πίσσα.

Ο λιμενάρχης Πάρου απαγόρευσε τις καταδύσεις αναψυχής στην περιοχή, αλλά και κάθε αλιευτική δραστηριότητα γύρω από την περιοχή του ναυαγίου.

Η εισαγγελία πρωτοδικών έχει δώσει εντολή για σύνταξη δικογραφίας των υπαιτίων, ενώ ορίστηκε καταδυτικό κλιμάκιο που έκανε την αυτοψία και λήψη πετρελαιοειδών ρύπων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε εντολή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανέλκυση του πλοίου που βρίσκεται κομμένο στα δυο στο βυθό της Πάρου εδώ και είκοσι χρόνια

Υπενθυμίζεται ότι το εξπρές Σάμινα είχε ναυαγήσει στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, μετά από πρόσκρουση στις νησίδες Πόρτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 81 άνθρωποι.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top