Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα, τα 7 εισαγόμενα – Κανένας νέος θάνατος

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δείτε στο video τι δήλωσε ο Νικόλος Σύψας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή. Από αυτά τα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.519 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες. 

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για τη Σερβία

Από το σύνολο των 3519 κρουσμάτων, 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ναυαγοσώστες: Πώς θα δίνουν το «φιλί της ζωής» μέσα στην πανδημία

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. 

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top