Ξάνθη: Εισέβαλαν σε νοσοκομείο και απαίτησαν να πάρουν ασθενή με κορωνοϊό

Παρενέβη η αστυνομία

Παρόλο που η αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη έχει σημάνει συναγερμό στον νομό, κάποιοι φαίνεται ότι δε βάζουν μυαλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συγγενείς ενός ασθενή με κορωνοϊό που εισέβαλαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και απαίτησαν να πάρουν τον ασθενή στο σπίτι, λέγοντας πως… δε νοσεί.

Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» για άλλες επτά ημέρες τέσσερις δήμοι στην Ξάνθη

Γιατροί και νοσηλευτές δε πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τους συγγενείς ηλικιωμένου με κορωνοϊό να προσπαθούν να αρπάξουν τον άνθρωπό τους μέσα από το Νοσοκομείο.

Η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν απαραίτητη, καθώς τα αίματα είχαν «ανάψει» για τα καλά. Μόλις έπεσαν οι τόνοι, οι δυο συγγενείς υποβλήθηκαν και αυτοί σε τεστ, ενώ τους ζητήθηκε να τεθούν σε κατ'οίκον περιορισμό στο σπίτι τους στον Εχίνο.

Το περιστατικό αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε άλλη μια υγειονομική βόμβα, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Ξάνθη τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, με 22 κρούσματα μέσα σε τρεις μόνο ημέρες.

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου και δηλώνει στο Star ότι μια λάθος κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της νόσου.

«Είναι μια χαμηλού βαθμού «πυρκαγιά», η οποία όμως δε μπορεί να σβήσει. Μας ανησυχεί η Ξάνθη, είναι ένα φαινόμενο που το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή επιδημιολογικά κι αν χρειαστεί θα γίνει και περαιτέρω παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά για την Ξάνθη.

Η Βόρεια Ελλάδα μετρά μέχρι στιγμής συνολικά 788 κρούσματα με αρκετά από αυτά σε Κοζάνη και Καστοριά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top