Έλληνας φοιτητής ταξίδεψε από τη Σκωτία στην Ελλάδα με... το ποδήλατό του!

Χρειάστηκε 48 ημέρες και διένυσε 3.500 χιλιόμετρα

Ένας 20χρονος Έλληνας φοιτητής στη Σκωτία αψήφησε την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αυτή έφερε και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το… ποδήλατό του.

Κουβαλώντας την «τρέλα» του και τις αποσκευές του βάρους 30 κιλών, ο Κλέων Παπαδημητρίου χρειάστηκε 48 ημέρες για να διανύσει 3.500 χιλιόμετρα και υπό συνθήκες που εναλλάσσονταν ανάλογα με καιρό.

«Ξεκίνησε σαν πλάκα, αλλά επειδή εμένα μου αρέσουν οι "περιπέτειες" αυτού του είδους, ξεκίνησα να μελετώ αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό», εξήγησε ο 20χρονος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Συμπαραστάτη στην απόφασή του να επιστρέψει στην Αθήνα με ποδήλατο από το Αμπερντίν, όπου φοιτεί, βρήκε τον πατέρα του, ο οποίος παρακολουθούσε το «στίγμα» του γιου του καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η βασική προϋπόθεση που τού έβαλε προκειμένου να ανάψει το πατρικό «πράσινο φως» και να μπει ο Κλέων με τον ποδήλατό του στη γραμμή εκκίνησης.

Το συναρπαστικό ταξίδι και οι δυσκολίες

Το ταξίδι του νεαρού σπουδαστή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2020.

Διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία έφτασε στην Ιταλία, όπου από το λιμάνι της Ανκόνας πέρασε με πλοίο στην Πάτρα και από εκεί συνέχισε ως την Αθήνα, όπου η οικογένεια και φίλοι του τον υποδέχθηκαν στη γειτονιά του, τα Μελίσσια, με ένα μεγάλο πανό «Welcome Home Kleon- One more challenge accomplished»!

Είχαν προηγηθεί 48 συναρπαστικές ημέρες, με ευχάριστες στιγμές, απρόοπτα αλλά κυρίως με πολλή δύναμη ψυχής από την πλευρά του 20χρονου.

«Την πρώτη μέρα που έφυγα είχε χαλάζι και χιόνι… Έφυγε μια ακτίνα και μερικές φορές έσκαγε δυο-τρεις φορές τη μέρα το λάστιχο και αυτό όχι μόνο μου έτρωγε πολύ χρόνο αλλά δεν ήταν καλό και για το ηθικό μου. Ήταν, όμως, ένα μάθημα που έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι», ανέφερε ο φοιτητής.

Πλέον, ο 20χρονος φοιτητής απολαμβάνει τη θαλπωρή του σπιτιού του και των αγαπημένων του και ξεκουράζεται μετά από ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top