Δολοφονία Πολύζου: «Τώρα η ψυχή του θα χαμογελά»

Τι είπε επιστήθιος φίλος του μετά την καταδίκη των γονιών του

Ένοχοι κρίθηκαν ξανά ομόφωνα και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου για τη δολοφονία του.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του, αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος Κωστής, στραγγαλίστηκε από την ίδια του τη μάνα. 
Ιδιαίτερα συγκινημένος από την απόφαση του δικαστηρίου ο κολλητός του φίλος, Σπύρος Καλαμπούκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη της μητέρας και του πατριού του φίλου του σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο Σπύρος ήταν μάλιστα βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν πάντα στην αίθουσα του δικαστηρίου αναμένοντας τη δικαίωση της ψυχής του καλού του φίλου. 

«Η ψυχή του Κωστή για μια ακόμα φορά χαμογελά. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος από την απόφαση του δικαστηρίου», είπε στο kozanilife.gr.

Καταπέλτης ήταν και ο εισαγγελέας, ο οποίος πρότεινε την καταδίκη των κατηγορουμένων και αναφέρθηκε στην αδιαφορία της μητέρας του Κωστή. 

Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό ενώ τα κίνητρα των δραστών ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις καθώς και τα οικονομικά κίνητρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά».

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η μητέρα του θύματος είπε στο δικαστήριο: 

«Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πως θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Η υπόθεση του Κωστή Πολύζου

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φεβρουαρίου του 2011.Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν τη σορό του άτυχου 23χρονου από χωράφι του πατριού, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στους αστυνομικούς ότι ανήκει στην οικογένεια.

Ο Κωστής Πολύζος ήταν θαμμένος με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω-γύρω με κλαδιά και για πολλούς ήταν απορίας άξιο πώς η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Αργότερα, πολλά ακούγονταν για μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάρει ως δάνειο ο Κωστής. Ως τότε όμως, η μάνα και ο πατριός δε βρέθηκαν ποτέ στο στόχαστρο. Λίγο καιρό αργότερα, έφυγαν από το χωριό και μετακόμισαν στην Ελευσίνα.

Όμως τον Ιανουάριο του 2016, χάρη στις επίμονες έρευνες των αρχών, ο ανακριτής Κοζάνης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής, και αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων συνέλαβαν το ζευγάρι. 

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί στη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον σύζυγό της Χρήστο Ντιό ποινή  ισόβιας κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top