ΕΛΠΙΔΑ: «Έφυγε» από τη ζωή ο 8χρονος Χρήστος που «πάλευε» με σπάνια νόσο

Το συγκινητικό μήνυμα της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Την Παρασκευή το μεσημέρι «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων ο 8χρονος Χρήστος Κωστόπουλος από τα Καβάσιλα Ηλείας. Ο μικρός Χρήστος ήδη από τα δύο του χρόνια, από το 2014 μέχρι σήμερα, έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς έπασχε από τη σπάνια από ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου

Ο μικρός Χρήστος έδωσε με σθένος τη δική του μάχη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργεία και χημειοθεραπείες.

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν ο μικρός Χρήστος στάθηκε μπροστά στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξέφρασε την αγάπη που είχε στα μαθηματικά και στην αγαπημένη του μητέρα που στάθηκε νύχτα μέρα στο πλευρό του.

«Πάντα ήταν το παιδί που έβγαινε μπροστά και δεν ένιωθε άρρωστο. Μας έδινε κουράγιο κάθε φορά με την ενέργεια, τη χαρά του και το χαμόγελό του. Όλα έγινα πολύ γρήγορα… Από τις 29 Μαϊου άριζε να παιρνει την κάτω βόλτα… Του Αγίου Πνεύματος έπεσε και κατέληξε στις 12 Ιουνίου», ανέφερε ο πατέρας του μικρού Χρήστου.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο γιος τους τούς έδωσε πολύ δύναμη και κουράγιο με τον σκληρό αγώνα του και τώρα πρέπει να είναι δυνατοί για να σταθούν στο πλευρό της κόρης τους.

Το μήνυμα της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τον μικρό ήρωα

Η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συγκλονισμένη από την προσωπική ιστορία του μικρού Χρήστου όπως και για κάθε παιδί της «ΕΛΠΙΔΑΣ», αποχαιρέτησε με τον δικό της συγκινητικό τρόπο τον μικρό αγωνιστή.

«Κάθε φορά που σε συναντούσα έτρεχες στην αγκαλιά μου. Με υποδεχόσουν με το πιο φωτεινό σου χαμόγελο, δείχνοντας μου την αγάπη σου. Καθόμασταν μαζί και μου ψιθύριζες στο αφτί τα μυστικά σου. Τι δώρο περιμένεις από τον Άγιο Βασίλη, ποιο παιχνίδι σου αρέσει περισσότερο. Κάποιες φορές ακόμα και την τελευταία σου σκανταλιά. Η δύναμή σου να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες με έναν τρόπο μοναδικό είχε διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους γιατρούς. Και οι στιγμές αυτές ήταν πολλές. Γιατί για πέντε ολόκληρα χρόνια πάλεψες σαν αληθινός ήρωας. Κάθε φορά και ένα νέο εμπόδιο. Κάθε φορά και ένας νέος αγώνας. “Εγώ δε θα πεθάνω, θα το νικήσω”, μου είπες πριν από ένα μήνα, όταν τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Και το πίστεψα, γιατί στα μάτια μου ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Και ακόμα και αν «έφυγες» είσαι νικητής για όλους μας: για τους γιατρούς σου, για τους νοσηλευτές σου, τους ανθρώπους του Ξενώνα και για τους ανθρώπους της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Να πας στο καλό φίλε μου, παίρνεις μαζί σου ένα κομμάτι  από την καρδιά μου. Θα είσαι για πάντα ο  μικρός μου άγγελος».

Με απόφαση της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, η «ΕΛΠΙΔΑ» θα δωρίσει μια παιδική χαρά στη μνήμη του μικρού Χρήστου, στη Γαστούνη, την ιδιαίτερη πατρίδα του 8χρονου αγωνιστή. Σκοπός είναι να δώσει χαρά στα παιδάκια της περιοχής, όπου ο μικρός Χρήστος δεν πρόλαβε να παίξει κα να χαρεί μαζί τους.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top