«Από τα τέλη Ιανουαρίου μία γυναίκα παρακολουθούσε τη γειτονιά της Ιωάννας»

Σημαντική κατάθεση γείτονα- Ακολούθησε την ύποπτη και της ζήτησε τον λόγο

Για την παρουσία ενός ύποπτου ατόμου, που παρακολουθούσε τη γειτονιά της Ιωάννας από τα τέλη Ιανουαρίου, κάνει λόγο γείτονας του θύματος της επίθεσης με το βιτριόλι. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του ο άνδρας που μένει στη διπλανή πολυκατοικία από αυτήν της Ιωάννας στην περιοχή του Μοσχάτου, αναφέρει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του διαπίστωσαν πως ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ερχόταν και παρακολουθούσε τη γειτονιά. Αργότερα διαπίστωσαν από τον σωματότυπου ότι ήταν γυναίκα, μέχρι που μια μέρα ο ίδιος την ακολούθησε, της ζήτησε τον λόγο και από τότε εκείνη δεν εμφανίστηκε ξανά. Σύμφωνα με την κατάθεση, αυτά συνέβησαν στα τέλη Ιανουαρίου. Οι αρχές ερευνούν αν το ύποπτο άτομο για το οποίο αναφέρεται στην κατάθεσή του ο γείτονας της Ιωάννας, σχετίζεται με την υπόθεση με το βιτριόλι. 

Επίθεση με βιτριόλι: Ένα έγκλημα για ασήμαντο λόγο;

Τι κατέθεσε ο γείτονας της Ιωάννας

Όπως αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεση του, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία, «στις 22/1/2020 και περί 22:00, ενώ βρισκόμουν στο διαμέρισμά μου, ο γιος μου οποίος επέστρεφε από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι μπροστά από την πολυκατοικία, επί της οδού…, κρυβόταν ένα άτομο το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. 

Ρώτησα "ψάχνετε κάτι;" και τότε έφυγε με βήμα ταχύ

Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και την 19:45 της ίδιας ημέρας την ώρα που έφευγε από την πολυκατοικία για να πάει στο φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά "ψάχνετε κάτι;". Τότε έφυγε με βήμα ταχύ…. 
Μετά από δυο ημέρες την 24/01/2020 πάλι ήρθε ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι το άτομο είχε εξαφανιστεί. 

Επίθεση βιτριόλι: Η περούκα, τα ρούχα και η τηλεκάρτα που κατασχέθηκαν

 

Την επόμενη Δευτέρα 27/01/2020 περί ώρα 20:30 ενώ βρισκόμουν εντός της οικίας μου με κάλεσε η σύζυγος μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατάει επί της οδού Πλάτωνος… κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα». Όπως αναφέρει ο μάρτυρας σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται και το σπίτι της Ιωάννας.

  Την ακολούθησα και τη ρώτησα: Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα; Θέλεις κάτι;

Ο μάρτυρας στη συνέχεια μιλάει για νέα παρουσία της γυναίκας στις αρχές Φεβρουαρίου: «Ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία μου συνάντησα στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου τη σύζυγο μου και τη γειτόνισσα, οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. 

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο διάλογος της κατηγορούμενης με την εταιρία ταξί

Μπήκαμε στα διαμερίσματά μας και μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και χτύπησα στο διαμέρισμα της… και την ενημέρωσα. Κατεβήκαμε μαζί και βγήκαμε από τη πολυκατοικία. Στη συμβολή των οδών… και…, η γυναίκα αυτή κινήθηκε προς το μέρος της. Μας έκανε την αδιάφορη και κινήθηκε επί της … με κατεύθυνση προς την οδό... Μόλις έφτασα στη γωνία της φώναξα «να σας ρωτήσω κάτι;». Μόλις άκουσε τη φωνή μου πέρασε από την απέναντι πλευρά της οδού … και μπήκε στην οδό…

Επίθεση με βιτριόλι: Η συνομιλία της Ιωάννας με την 35χρονη

Συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα: «Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα; Θέλεις κάτι;». Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε: «Δε θα σας δώσω και αναφορά». Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξανάρθει κάτω από το σπίτι μου και τότε αυτή μου είπε αυστηρά «θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος».

Ο μάρτυρας περιγράφει πως «η γυναίκα αυτή φορούσε σκούρου χρώματος ρούχα. Παλτό, σκούφο, κασκόλ γύρω από το πρόσωπο της και φαίνονταν μόνο τα μάτια και κάποιες μπούκλες πετάγονταν στο μέτωπό της κάτω από το σκουφί. Ήταν ύψος 1,65 με 1,70 ούτε αδύνατη, ούτε ευτραφείς, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπο της …Από τη σωματοδομή το περπάτημα και την ηλικία της θεωρώ είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Πιθανόν να ήταν 35 – 45. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού η εν λόγω έκανε συνέχεια το σταυρό της με νευρικό τρόπο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε …Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top