Εξαφάνιση Θεσσαλονίκη: «Πιστεύω ότι πρόκειται για απαγωγείς»

Τι ανέφερε ο αδελφός της 10χρονης Μαρκέλλας για την εξαφάνιση

Amber Alert - Μαρκέλλα

Θρίλερ επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη μετά την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας το μεσημέρι της Τρίτης, την ώρα που το κοριτσάκι επέστρεφε σπίτι της μετά το σχολείο.

Εξαφάνιση 10χρονης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι γονείς της κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, αγωνιώντας για το παιδί τους. Λίγο νωρίτερα ο Χρήστος, ο αδελφός της Μαρκέλλας, μίλησε για όσα έγιναν από χθες και όσα γνωρίζουν, ενώ έδωσε και εκείνος κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ο αδερφός της 10χρονης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον στοιχείο και αυτό που γνωρίζουν είναι ότι κάποια κοκκινομάλλα γυναίκα πλησίασε την αδελφή του έξω από το σχολείο και λογικά την άρπαξε. «Η αστυνομία δεν έχει διασταυρώσει κάτι άλλο. Ψάχνουμε πιθανά δρομάκια και πιθανές εξόδους, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι άλλο».

Εξαφάνιση Θεσσαλονίκη: Μια γυναίκα φώναξε τη Μαρκέλλα μετά το σχόλασμα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο η εξαφάνιση να σχετίζεται με συγγενικό πρόσωπο

Στη συνέχεια ο αδελφός της Μαρκέλλας απέκλεισε το γεγονός να σχετίζεται με την εξαφάνιση κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον και τόνισε ότι «οποίος ανέφερε κάτι τέτοιο, σε κάποιο πρωiνάδικο θα μηνυθεί». Ο ίδιος επισήμανε, ότι στο κοντινό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία κοκκινομάλλα γυναίκα, καμία αντιπαράθεση και πως πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια που ειδικά τελευταία έχει περάσει πολλά.

«Από κει και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για απαγωγείς και πάρα πολύ επαγγελματίες», τόνισε.

«Δε θα ακολουθούσε έναν άγνωστο για μια καραμέλα»

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της Μαρκέλλας είπε ότι είναι παιδί το οποίο δεν θα πήγαινε με κάποιον «για μια καραμέλα, μπορεί να το δωροδοκούσαν να το πλησίαζαν με κάποιον τρόπο, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν πλησιάζει ούτε φίλους μου, ούτε συγγενείς πολύ που δεν είναι το σπίτι. Οπότε δεν είναι ένα κοριτσάκι που για δύο καραμέλες θα πήγαινε κάπου».

«Τα χειρότερα δε θέλω να τα σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κάπου κρύβονται και περιμένουν να σταματήσει ο πάταγος και να μπορέσουν να φύγουν με κάποια μεταμφίεση. Δε θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, μπορεί να έχει πάθει κάτι και να μη την βρουν ποτέ, δεν ξέρει κανείς», είπε.

Εξαφάνιση Θεσσαλονίκη: «Έλα να σου δώσω κάτι για τη μαμά»

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, έχει μια εβδομάδα που ξεκίνησε το σχολείο και για να έχει φτάσει στο σημείο να φεύγει με κάποιον σημαίνει ότι παρακολουθείται στενά και δωροδοκείται.

Μιλώντας για τη μαρτυρία του συμμαθητή της που ήταν μαζί είπε ότι «ήταν μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή που αναφέρεται πως σταμάτησε στην στάση «Κληματαριά», καθόντουσαν με οικειότητα κοντά. Το παλικάρι με πρόφαση ότι περιμένει το λεωφορείο καθόταν εκεί για πέντε λεπτά περίπου, με όσο ανδρισμό έχει ένα δεκάχρονο και απλά μετά εγκατέλειψε και η Μαρκέλλα χάθηκε μαζί με την κυρία στα στενά». Συμπλήρωσε πως υπήρχε οικειότητα και κάπου την είχε δει ξανά την γυναίκα.

Δέχθηκε κλήση από κάποιον που δεν μιλούσε ελληνικά

Όπως είπε από χθες «με έχουν πάρει διάφοροι τηλέφωνο, ο καθένας λέει την εκδοχή του και δεν μπορώ να βασιστώ σε κανέναν πέρα από αυτά που έχω διασταυρώσει από την αστυνομία». Σημείωσε μάλιστα ότι «μετά από δύο – τρεις ώρες της εξαφάνισης δέχθηκε μια κλήση από κάποιον που δεν μιλούσε ελληνικά ή ήταν δυσλεκτικός, ήταν μπροστά και οι αστυνομικοί αλλά δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τίποτα».

Η περιγραφή της «κοκκινομάλλας»

Σύμφωνα με τις περιγραφές για την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να έφυγε μαζί της η 10χρονη, ο αδελφός της είπε πως είναι: Μελαμψή, πως φορούσε κοντό κολάν – σορτσάκι χθες, μαύρη μπλούζα, με μέτριο βάρος.

Σύμφωνα με τη θεία της 10χρονης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα εθεάθη σε πάρκο μόνη της, χωρίς παιδί μαζί της.

Σημειώνεται ότι όλο το βράδυ εθελοντές από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», γείτονες και μέλη της δημοτικής αστυνομίας «χτένιζαν» όλη την Τούμπα και έψαχναν από το Σέιχ Σου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής για ίχνη του παιδιού. Παράλληλα ελέγχονται καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας στην περιοχή που εξαφανίστηκε η 10χρονη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top