«Η ψυχική νόσος χτυπάει όλες τις πόρτες. Αλλά δεν τις κλείνει για πάντα»

Κέντρα ημέρας από το ΕΚΔΨΠ, «Κωστής Μπάλλας»

«Η ψυχική νόσος χτυπάει όλες τις πόρτες. Αλλά δεν τις κλείνει για πάντα. Μη μένεις μόνος, ζήτα βοήθεια. Βγες και πάλι στο φως!»

Αυτό είναι το μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, (ΕΚΔΨΠ), «Κωστής Μπάλλας», https://kostisballas.gr/.

Πρόκειται για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ΝΠΙΔ, με δραστηριότητες κοινωφελούς/κοινωνικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1991. 

Σκοπός του ΕΚΔΨΠ είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και επανένταξης κοινωνικώς αποκλεισμένων ή/και πολιτισμικώς διαφοροποιημένων ομάδων πληθυσμού. 

Δραστηριοποιείται σε περιοχές και πληθυσμούς με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, προβλήματα ανεργίας, στέγασης και εκπαίδευσης, που παρουσιάζουν παράλληλη έλλειψη ανάλογων υποστηρικτικών δομών. 

Το ΕΚΔΨΠ διαχειρίζεται 2 κέντρα ημέρας, (Ηλιοτρόπιο Λεωφ. Αθηνών 30 και Λωτός Μητροπόλεως 5), 2 οικοτροφεία στην Αθήνα, και αναμένεται να υλοποιήσει τους επόμενους μήνες ένα ακόμη οικοτροφείο στην πόλη της Ξάνθης, παρέχοντας τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για την υλοποίηση των δράσεων και προγραμμάτων του στελεχώνεται από: Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Ειδικούς Θεραπευτές, Διοικητικούς Οικονομικούς Υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες.

Στόχος των δράσεων του ΕΚΔΨΠ «Κωστής Μπάλλας» είναι: Η εξασφάλιση ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης των αποδεκτών των υπηρεσιών μας, η συμμόρφωση τους με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, η πρόληψη των υποτροπών, ο περιορισμός της κοινωνικο-λειτουργικής έκπτωσης και των επιπτώσεών της και στις οικογένειές των, η εκπαίδευση σε βασικές δεξιότητες επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, σχέσεων, σύνδεσης με την οικογένεια, η καταπολέμηση του κοινωνικού στιγματισμού, η ψυχαγωγία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top