Μόσιαλος: «Όσοι νόσησαν δε μεταδίδουν τον ιό»

Αισιόδοξα τα μηνύματα από έρευνα στη Νότια Κορέα

γιατροί

Θετικά είναι τα μηνύματα έρευνας από τη Νότια Κορέα που αναφέρεται στη μετάδοση του κορωνοϊού από ασθενείς που ανάρρωσαν από τη νόσο. 

Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί... μέχρι και τα 5,5 μέτρα

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, οι ασθενείς αυτοί δε μεταδίδουν τον ιό και πιθανότατα έχουν αναπτύξει αντισώματα που τους προστατεύουν από το νοσήσουν ξανά. 

«Νέα στοιχεία δείχνουν πως οι πρώην COVID-19 ασθενείς με δεύτερη θετική επαναδιάγνωση στον κορονοϊό δεν μεταδίδουν τη λοίμωξη και πιθανώς έχουν αναπτύξει αντισώματα που θα τους εμποδίσουν να αρρωστήσουν ξανά», έγραψε ο κ. Μόσιαλος. 

Νοσοκομείο Ρίου: Σύντομα εξιτήριο στην τελευταία ασθενή με κορωνοϊό

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του Επιστήμονες από τα Κορεάτικα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KCDC) μελέτησαν 285 πρώην COVID-19 ασθενείς που επαναδιαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά την προφανή υποχώρηση της ασθένειάς τους, όπως υποδείκνυε το αρνητικό αποτέλεσμα στα τελευταία τους μοριακά διαγνωστικά τεστ. 

Με βάση την ενεργή παρακολούθηση, την επιδημιολογική έρευνα και τον ιολογικό έλεγχο αυτών των περιπτώσεων και των επαφών τους, δε βρέθηκαν στοιχεία που να αποδίδουν μολυσματικότητα σε αυτούς τους πρώην ασθενείς. 

Σύψας: «Ο κορωνοϊός δε σκοτώνεται από τη ζέστη - Συνεχίζει να μεταδίδεται»

Έτσι οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα με τα αναθεωρημένα πρωτόκολλα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία ή στο σχολείο αφού έχουν αναρρώσει από την ασθένειά τους και έχουν ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσής τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top