Ναύπακτος: «Σώθηκε από βέβαιο θάνατο» - Τι λένε οι γονείς του 17χρονου

«Βούτηξε» από τον φάρο για ένα στοίχημα

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ για την υπόθεση του 17χρονου.

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου η είδηση ότι ένας 17χρονος μαθητής «βούτηξε» από το φάρο της πόλης στο κενό, ώστε να κερδίσει ένα στοίχημα που έβαλε με συνομηλίκους του. Για το περιστατικό μίλησαν οι γονείς του παιδιού μέσω ανάρτησης τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφεραν ότι το παιδί τους σώθηκε από θαύμα.

Ναύπακτος: 17χρονος «βούτηξε» από τον φάρο και έπεσε στο τσιμέντο

Ειδικότερα, με ανάρτησή τους στο Facebook, ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεανική επιπολαιότητα που τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες και ειδικά στη Ναύπακτο αυτή την εποχή συνηθίζουν να υιοθετούν, ούτε το καταδικάζω όμως, ξέρουμε πως λειτουργούν οι έφηβοι. Το παιδί μου σώθηκε από βέβαιο θάνατο γιατί ήταν εκεί απλοί πολίτες που έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τους ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή για αυτό. Όμως που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Που είναι ; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου.

Ο γιος μου σώθηκε γιατί υπήρξαν οι δυο τυχαίοι πολίτες να τον βοηθήσουν… αλλιώς δεν ήθελα ούτε να σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο. Οι αρχές υπήρξαν άφαντες σε μια περίπτωση ζωής και θανάτου χωρίς κανένα σχεδιασμό χωράς να μεριμνούν για την υγεία και το καλό των πολιτών. Εύχομαι από εδώ και πέρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να είμαστε οι τελευταίοι γονείς που έζησαν αυτή την περιπέτεια και αυτόν τον πόνο. Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους σας για τις ευχές σας για την γρήγορη ανάρρωση του Βασίλη μας», έγραψαν οι δύο γονείς του 17χρονου στην ανάρτησή τους.

Τι συνέβη

Ο νεαρός μαζί με τους φίλους του ανέβηκαν στον φάρο με σκοπό να κάνουν βουτιές από ψηλά και να κερδίσουν το στοίχημα των 10 ευρώ που είχαν βάλει με άλλη παρέα. Το αγόρι, λίγο πριν πηδήξει στο κενό, έχασε την ισορροπία του και αντί να πέσει στη θάλασσα, έπεσε πρώτα στην τσιμεντένια βάση του φάρου και στη συνέχεια στο νερό. 

Στο σημείο ευτυχώς βρισκόταν λιμενικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος αμέσως βούτηξε στη θάλασσα να σώσει το παιδί, ενώ ένας φοιτητής Ιατρικής του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και η ζωή του δεν κινδυνεύει. Παρόλα αυτά έχει κατάγματα στα πόδια, την σπονδυλική στήλη και τον αστράγαλο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top