Αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χαρδαλιά ο Αμβρόσιος

Τον «αδειάζει» η Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Δεν ισχύει

«Ανυπόστατη και ανίσχυρη» χαρακτηρίζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) κάθε ανάγνωση αφορισμού, η οποία δεν έχει εκδοθεί από τα μέλη της.

Χωρίς να κατονομάζει ευθέως τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ αναφέρει ότι «μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος».

«Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη» αναφέρει επίσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο κ.  Αμβρόσιος, ο οποίος έχει παραιτηθεί και έχει εκλεγεί άλλος μητροπολίτης, διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, τον λεγόμενο «Μεγάλο Αφορισμό» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top