Χαρδαλιάς για πλατείες: «Ο κορωνοϊός δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις»

«Μη θέτετε σε κίνδυνο ζωές»

Τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε πλατείες, σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κορωνοϊός - 10/05/2020 : Κανένας θάνατος – 6 νέα κρούσματα, 2.716 συνολικά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως μπορεί τα στοιχεία έως σήμερα να είναι καλά, αλλά αυτό συνέβη επειδή «εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα».

Όπως τόνισε, «αντικατοπτρίζουν ό,τι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα. Θέλω να μιλήσω για την κατάσταση στις πλατείες προσπαθώντας να δώσουν πολιτική διάσταση σε κάτι λες και αντιστέκονται σε κάτι. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν το σημαντικότερο στην καθημερινότητά μας. Ετσι θα μείνουμε ασφαλείς».

Eπεισόδια στην Κυψέλη - Έσπασαν βιτρίνες στην πλατεία Αγ.Γεωργίου

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στην Κυψέλη

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής.

Η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων.Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Συνελήφθη 52χρονος που φέρεται να έκανε τηλεφώνημα-παγίδα στην αστυνομία

[ιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ότι στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.Έτσι άρχισαν τα επεισόδια.

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top