Ρόδος: Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Κρεμαστινό

Ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος» και ξέσπασε σε χειροκροτήματα

Δείτε στο video απο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι είχε πει ο Δημήτρης Κρεμαστινός μερικές μέρες πριν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Τα λόγια του αποδείχτηκαν προφητικά

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο πρώην υπουργός και διακεκριμένος επιστήμονας της Ιατρικής, έδωσε για ενάμιση μήνα σκληρή μάχη στην Εντατική του Ευαγγελισμού, αλλά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός 

Η σορός του ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα και στο χρονικό αυτό διάστημα, είχαν την ευκαιρία εκατοντάδες Ροδίτες (η είσοδος στον ιερό ναό  επιτρέπονταν σε μικρές ομάδες) να πουν με τον δικό τους τρόπο το «στερνό» αντίο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος φώναξε «Αθάνατος» μόλις έφτασε η σορός του Δημήτρη Κρεμαστινού και στη συνέχεια ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η ταφή του καθηγητή Ιατρικής, πρώην υπουργού Υγείας και αντιπροέδρου της Βουλής έγινε στο νεκροταφείο του νησιού.

Μετά το πέρας της τελετής διαβάστηκε μήνυμα του πατριάρχη Βαρθολομαίου από τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φ.Γεννηματά  ενώ επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Παρέστησαν εκτός από τους συγγενείς, βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστιμός ήταν προσωπικός φίλος και γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και είχε σημαντική συνεισφορά στην ιατρική και την πολιτική.

Όταν είχε νοσήσει, αρχικά είχε μεταφερθεί στο ΝΙΜΤΣ, ωστόσο εκεί κρίθηκε πως έπρεπε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπερ και εγένετο. Νοσηλευόταν εκεί από τις 26 Μαρτίου.

Η υγεία του τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να επιδεινώνεται, οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά έχασε τη μάχη σήμερα το πρωί.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο πρώτος εισήγαγε τη λειτουργία των αεροκομιδών από νησιά, ο πρώτος που συνέστησε τον ΟΚΑΝΑ και τη χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών, αυτός που αναμόρφωσε το ψυχιατρείο της  Λέρου και που εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top