Το Σάββατο στη Ρόδο η κηδεία του Κρεμαστινού

Πάλεψε ενάμιση μήνα με τον κορωνοϊό στην εντατική

Στη Ρόδο το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η κηδεία του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 17:00 το απόγευμα στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Ρόδου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκκλησία θα επιτραπεί να βρίσκονται ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι των νησιών της Δωδεκανήσου, οι βουλευτές του νομού, οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων και σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων, επισημαίνοντας το πολιτικό και επιστημονικό ήθος του Δημήτρη Κρεμαστινού και την ανιδιοτελή προσφορά του προς την Δωδεκάνησο.

Έδωσε μάχη επί ενάμιση μήνα στην εντατική

Επί ενάμιση μήνα νοσηλευόταν σε εντατική στον Ευαγγελισμό ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Κρεμαστιμός ήταν προσωπικός φίλος και γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και είχε σημαντική συνεισφορά στην ιατρική και την πολιτική.

Όταν είχε νοσήσει, αρχικά είχε μεταφερθεί στο ΝΙΜΤΣ, ωστόσο εκεί κρίθηκε πως έπρεπε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπερ και εγένετο. Νοσηλευόταν εκεί από τις 26 Μαρτίου.

Η υγεία του τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να επιδεινώνεται, οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά έχασε τη μάχη σήμερα το πρωί.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο πρώτος εισήγαγε τη λειτουργία των αεροκομιδών από νησιά, ο πρώτος που συνέστησε τον ΟΚΑΝΑ και τη χορήγηση μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών, αυτός που αναμόρφωσε το ψυχιατρείο της  Λέρου και που εισήγαγε την τηλεϊατρική στη χώρα.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας.

Πέθανε από κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

«Ο κόσμος της επιστήμης και της πολιτικής έχασαν σήμερα ένα επίλεκτο στέλεχός τους. Στην μακρά διαδρομή του, ο Δημήτρης Κρεμαστινός άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε στο twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά για τα συλλυπητήρια.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού. Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή , αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό», έγραψε στο twitter η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία παρέθεσε πολλά απ’ όσα κατάφερε στον χώρο της υγείας ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να διακρίνω το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα», έγραψε στο twitter o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, εξαίρετου ιατρού και καθηγητή καρδιολογίας, επί σειρά ετών βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Υγείας, ο οποίος σε όλη του τη διαδρομή -επιστημονική, πολιτική και κοινωνική- πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top