Οργισμένοι κάτοικοι στην Πέλλα αντιδρούν στο μεταναστευτικό

Με φωτιές και οδοφράγματα απέτρεψαν την εγκατάσταση μεταναστών

Με τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ο Ερντογάν κατά την προσφιλή του πρακτική έστειλε μετανάστες στη Λέσβο. Την ίδια ώρα στην Πέλλα σημειώθηκαν επεισόδια κι άναψαν φωτιές από κατοίκους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση μεταναστών από νησιά του Αιγαίου.

Καθησυχαστικός ο Μηταράκης για κορωνοϊό στις δομές φιλοξενίας

Με φωτιές και καμπάνες, μέσα στη νύχτα, γίνεται το προσκλητήριο οργισμένων κατοίκων στην Άρνισσα και στην Παναγίτσα Πέλλας. Οι κάτοικοι είναι ανένδοτοι στην εγκατάσταση μεταναστών, ενώ στα ξενοδοχεία προκαλούνται καταστροφές. Έπειτα από ταλαιπωρία οι μετανάστες οδηγούνται, τα ξημερώματα τελικά, σε ξενοδοχείο της Χαλκηδόνας Πέλλας.

«Η Τουρκία οδηγεί τα πράγματα σε διαρκή κλιμάκωση»

Όπως σχολίασε ο Νίκος Δένδιας: «Η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στη χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας. Αντιθέτως, έχει οδηγήσει τα πράγματα σε μια διαρκή κλιμάκωση».

Από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά 249 μετανάστες

«Στην παρούσα φάση, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη»

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής ΙΔΙΣ (Ινστιτούρο Διεθνών Σχέσεων): «Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά διαφημίζει την ανάσχεση ροών τον προηγούμενο μήνα ίσως να αποτελέσει ένα κίνητρο για τους Τούρκους για να δείξουν ότι είναι σε θέση να εξακολουθούν να στέλνουν πρόσφυγες και μετνάστες προς τα ελληνικά νησιά. Στην παρούσα φάση πάντως η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Ο Ερντογάν ψάχνει τρόπους να διορθώσει τα οικονομικά στην Τουρκία που φτωχοποιείται 

Ο Ερντογάν, πάντως, ψάχνει με αγωνία τρόπους να αλλάξει την πολιτική ατζέντα στη χώρα του, η οποία φτωχοποιείται μέρα με την ημέρα. Στόχοι του είναι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα οι επενδύσεις, η παραγωγή, η απασχόληση και οι εξαγωγές. Επί της παρούσης, η κατάσταση είναι τόσο δραματική που οι ίδιοι οι Τούρκοι ομολογούν ότι οδηγούνται προς πτώχευση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top