Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ασθενών που νόσησαν και βγήκαν νικητές

Αποκαλύπτουν στο Star τις περιπέτειές τους

Δεκάδες είναι οι οικογένειες που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό και προσπαθούν να σταθούν πάλι στα πόδια τους. Η Πελαγία Καλτσά έχασε τον σύζυγό της από την πανδημία και περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου με δάκρυα στα μάτια τον εφιάλτη που έζησαν, καθώς και η ίδια βρέθηκε θετική στον ιό. 

Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στη χώρα - Στους 146 οι νεκροί

Η Πελαγία και ο Αβραάμ Καλτσάς νοσήσαν από κορωνοϊό στις αρχές Μαρτίου. Οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε αρχικά μόνο για μια ημέρα ο σύζυγός της. Όταν πήρε εξιτήριο ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση. 

«Ήμασταν και οι δυο υγιέστατα άτομα. Οι λέξεις «απίστευτο» και «αδικία» δε σου δίνουνε ακριβώς αυτό που αισθάνομαι», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια η κα Καλτσά. 

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή που ήταν σε τεχνητό κώμα 11 ημέρες

Η Πελαγία Καλτσά, πριν χάσει τον σύζυγό της από κορωνοϊό, είχε να διαχειριστεί και τη δική της υγεία. Εκείνη στην αρχή είχε πιο βαριά συμπτώματα, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει. Σήμερα, μετά από 40χρόνια με τον σύζυγό της καλείται να διαχειριστεί το κενό που άφησε πίσω του στο σπίτι τους στο Λονγκ Άιλαντ. 

«Πανικοβλήθηκα όταν μου είπαν ότι θα μπω στην εντατική» 

O 54χρονος Ηλίας Κυρίτσης ειναι αυτοκινητιστής και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού την Μεγάλη Τετάρτη και ενώ βρισκόταν για δουλεία στο εξωτερικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα άρον άρον, ενώ ανακάλυψε ότι του έχουν κλέψει και την νταλίκα του. Ανήμερα του Πάσχα έμαθε στο νοσοκομείο της Λαμίας ότι έχει κολλήσει τον ιό και ήταν ο ασθενής μηδέν για την πόλη.

«Βρήκε τον οργανισμό μου εξαντλημένο και με χτύπησε. Ήταν ο βήχας που είχα γιατί μου το γύρισε σε πνευμονία. Στην αρχή πανικοβλήθηκα όταν πήγα στην εντατική, όσο ήμουν στο δωμάτιο δεν το είχα πάρει τόσο… Όταν, όμως, με πήγαν στην εντατική κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Ο πυρετός σταμάτησε την Τετάρτη. Σάββατο νοσηλεύθηκα  και Τεταρτη ο πυρετός είχε σταματήσει. Δε χρειάζεται ο κόσμος να φοβάται σαν να είναι στιγματισμένος, σαν να είναι κάτι διαφορετικό. Καθένας μπορεί να το κολλήσει αυτό το πράγμα, πρέπει να έχουμε ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον εαυτό μας», λέει χαρακτηριστικά ο Ηλίας και στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top