Ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα να επισκέπτονται τον γιατρό τους

Συστάσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

ιατρείο

Συστάσεις κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την περίοδο άρσης των μέτρων από τον κορωνοιό προκειμένου να διασφαλιστούν οι σχέσεις γιατρών – ασθενών.

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνονται οι επισκέψεις στον οδοντίατρο

Συγκεκριμένα επιβεβλημένη θεωρείται πια η χρήση μάσκας, στις επισκέψεις με ραντεβού ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ιατρεία και η τήρηση όλων των άλλων μέτρων προφύλαξης, προκειμένου η σχέση ασθενούς-γιατρού να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς όπως λένε υπάρχει ο κίνδυνος να διαφύγουν της προσοχής συμπτώματα και ασθένειες.

Η άσκηση της τηλεϊατρικής, πλέον, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, περιορίζεται αυστηρά σε ασθενείς με COVID-19 που παρακολουθούνται στα σπίτια ή σε ανθρώπους που βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν είναι θεμιτή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των ασθενών από τους γιατρούς τους.

Ασθενείς με χρόνια νοσήματα να επισκέπτονται τον γιατρό τους

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι με τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, που επιχειρείται από σήμερα στη χώρα, θα πρέπει να ενθαρρύνονται οι ασθενείς και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα να επισκέπτονται τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας για τον τακτικό έλεγχό τους.

Με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις η κίνηση στο Μετρό

Σε ό,τι αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται συνεκτιμώντας την ανάγκη του περιοδικού ελέγχου των παθήσεων των ασθενών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι θεράποντες -κατά την κρίση τους- μπορούν να συστήνουν επανεξέταση εφόσον είναι αναγκαία, όταν έχουν αιτήματα άυλης συνταγογράφησης ασθενών που δεν έχουν ελεγχθεί επί μακρόν. Τα μέτρα προστασίας στα ιατρεία τηρούνται σχολαστικά, καταλήγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος έχει ζητήσει από τους Ιατρικούς Συλλόγους να επιτηρήσουν την εφαρμογή τους, ειδικά στην πρώτη φάση, μέχρι αυτά να εμπεδωθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top