Οικισμοί Ρομά: Αδιαφορούν για τα μέτρα

«Δε φοβόμαστε τον κορωνοϊό»

Στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, οι κανόνες φαίνεται πως δεν ισχύουν. Κάτοικοι της περιοχής αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας, ενώ κυκλοφορούν συστηματικά χωρίς μάσκα και δεν κάνουν χρήση αντισηπτικών. Κάποιοι δηλώνουν ότι δε φοβούνται τον κορωνοϊό, οι ουρές στις τράπεζες είναι ατελείωτες και η κίνηση στους δρόμους είναι αρκετά αυξημένη.

Τσιόδρας: «Κάποιοι προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου»

Για κάποιους Ρομά, τα μέτρα μέτρα προστασίας θεωρούνται αστεία. Όμως οι εστίες αναζωπύρωσης του νέου ιού σε περιοχές όπου ο νόμος μοιάζει να μη φτάνει, σιγοκαίνε. Κάτοικος της περιοχής επισημαίνει: «Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πάρει αψήφιστα τον ιό. Μόνο γλέντια κάνουν, μαζεύονται, είναι και με τις νύφες η κουλτούρα...». Ενώ άλλοι δηλώνουν ότι ενώ έχουν αγοράσει μάσκες, τις αφήνουν στο... σπίτι και δεν της χρησιμοποιούν όταν βγαίνουν έξω. 

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα , 2.591 στο σύνολο- 140 οι νεκροί

Καραντίνα τέλος για τη Ν. Σμύρνη Λάρισας

Οι φόβοι για διασπορά του ιού σε καταυλισμούς Ρομά δεν έχουν εξαλειφθεί. Οι κάτοικοι στη Νέα Σμύρνη Λάρισας περιμένουν από μέρα σε μέρα την άρση της καραντίνας. Παρόλα αυτά, τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνται από την πλειονότητα των κατοίκων.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top