Κορωνοϊός: Στους 90 οι νεκροί - 56 τα νέα κρούσματα

Συνολικά 2.011 τα κρούσματα στη χώρα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 90. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 56.

Στη Λάρισα Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Δύσκολη η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά

Συνολικά στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 2.011 θετικά κρούσματα του ιού. Από αυτά, το 57% είναι άνδρες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα είναι 77 και η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και είναι άνω των 70 ετών. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 73 έτη, εκ των οποίων το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ήταν άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα, έχουν εξεταστεί 35.332 δείγματα. 

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι «τo ότι υπάρχει κορωνοϊός δεν σημαίνει ότι δεν πάμε στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους, αλλά παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην νοσήσουμε από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο».

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Σχετικά με τον οικισμό Ρομά στη Λάρισα, τον οποίο επισκέφτηκαν νωρίτερα την Παρασκευή μαζί με τον κ. Χαρδαλιά, ο καθηγητής τόνισε ότι «οι Ρομά είναι στις ομάδες που είναι πιο ευάλωτες στον ιό» στην Ευρώπη. 

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σχολεία έως 10 Μαΐου

«Σε πολλά μέρη της Ευρώπης εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, το οποίο καθιστά δύσκολη την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής» είπε ο κ. Τσιόδρας. 

«Φυσικά και οι Ρομά δεν μπορούν να είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι και στόχος μίσους στα πλαίσια αυτής της επιδημίας» τόνισε. 

Τσιόδρας: «Ταξίδια θα γίνονται, δε γίνεται ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star, Κατερίνας Παπακωστοπούλου, σχετικά με το πότε θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν και πάλι οι πολίτες, ο καθηγητής απάντησε πως είναι «νωρίς για να μιλήσουμε για μέτρα το φθηνόπωρο αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στις υπόλοιπες χώρες».

Γέφυρα σωτηρίας για να σωθεί 20χρονος εν μέσω κορωνοϊού

Όπως είπε, η κάθε χώρα έχει διαφορετική ταχύτητα σε αυτή την επιδημία. «Τα τεστ αντισωμάτων θα δώσουν απαντήσεις. Δε θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών για τη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας από ένα σημείο και μέτα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. 

«Αυτά τα ταξίδια θα συνεχίσουν να γίνονται, δεν μπορεί ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί. Αλλά θα πρέπει να γίνονται οι κατάλληλες εξετάσεις και να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και προστασίας» είπε. 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top