Κορωνοϊός: «Κάθε έξοδος από τις ΜΕΘ είναι ανταμοιβή για όλους μας»

Τι λέει στο Star εντατικολόγος του ΑΧΕΠΑ

Ευχάριστα είναι τα νέα που αφορούν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας, καθώς κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν την πανδημία και να βγουν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πάλεψαν γενναία και νίκησαν τον κορωνοϊό!

Όπως τόνισε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, τις τελευταίες ώρες κατάφεραν να βγουν από ΜΕΘ συνολικά 13 άτομα.

Κορωνοϊός: Στους 83 οι νεκροί - 52 νέα κρούσματα, 1.884 συνολικά

Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε η Ελένη Γκέκα, αναισθησιολόγος – εντατικολόγος και διευθύντρια ΜΕΘ αναισθησιολογίας νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέρα με τη μέρα οι συμπολίτες μας αναρρώνουν και βγαίνουν νικητές στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Άλλοι τρεις άνθρωποι βγήκαν νικητές και πήραν εξιτήριο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένας 55χρονος που κατάφερε σήμερα Τετάρτη να αποσωληνωθεί από τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. Όπως τόνισε η κ. Γκέκα, η χαρά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όταν ένας ασθενής αποθεραπεύεται και αποκτά ξανά τις αισθήσεις του.

«Κάθε έξοδος από τις ΜΕΘ είναι μια ανταμοιβή για μας. Το χειροκρότημά μας προς τους ασθενείς είναι ένα χειροκρότημα για τον κόπο μας», δήλωσε η κα Γκέκα.
 
Τέλος, τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός και το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ, ώστε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top