Εγκλωβισμένοι μεσοπέλαγα 80 Έλληνες ναυτικοί λόγω κορωνοϊού

Μόνο στο Star: Ζητούν άμεσα να δέσουν σε μαρίνα ενόψει κακοκαιρίας

Μία «Οδύσσεια» περίμενε 80 Έλληνες ναυτικούς, καθώς μετά από ταξίδι τριών εβδομάδων από τη Γαλλία, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα μεσοπέλαγα στην Ελλάδα και δεν μπορούν να δέσουν σε κανένα λιμάνι ή καμία μαρίνα λόγω της απαγόρευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Κραυγή αγωνίας για Έλληνα διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο Μεξικό

Όπως αποκαλύπτουν στο Star και την Κατερίνα Ρίστα, σε κάποιους τελειώνουν τα τρόφιμα, τα καύσιμα, ενώ αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία.  

Ο Γιώργος Μαλέας είναι ένας από τους 80 Έλληνες ναυτικούς που ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να φέρουν 30 ιστιοπλοϊκά ενόψει καλοκαιρινής σεζόν, όμως η επιστροφή τους αποδείχθηκε περιπετειώδης.

Κορωνοϊός: 59 νεκροί και 1.613 κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα

Μετά από 22 μέρες και αφού πέρασαν από τρεις χώρες και τέσσερα λιμάνια, έφτασαν στην Ελλάδα πριν από ένα  24ωρο, όμως τα μέτρα για τον κορωνοϊό δεν τους επιτρέπουν να δέσουν σε κανένα λιμάνι και βρίσκονται όλοι μεσοπέλαγα. Ο Γιώργος έχει αράξει ανοιχτά του Λαυρίου.

«Το θεωρώ υπερβολικά άδικο να καθόμαστε σε ένα σκάφος πάνω έχοντας ταξιδέψει σχεδόν ένα μήνα, έχοντας φάει την ταλαιπωρία που έχουμε φάει, και να μας αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία λες και είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Ζητάμε να μπούμε σε ένα λιμάνι και να είμαστε ασφαλής, να μπορούμε να κοιμόμαστε το βράδυ και να μην έχουμε το άγχος ότι θα βουλιάξουμε και δεν θα ξαναδούμε τις οικογένειες μας», δηλώνει φανερά κουρασμένος και εξαντλημένος από την περιπέτεια στη οποία βρίσκεται και έχοντας κατά νου την κακοκαιρία που αναμένεται.

Όπως λέει, οι άμεσοι κίνδυνοι είναι το warning για θυελλώδεις ανέμους και η πιθανότητα «καταστροφής» σε περίπτωση που τελειώσουν τα καύσιμα. Μάλιστα, αναφέρει ότι ορισμένοι δηλώνουν ότι θα επιχειρήσουν… παρανόμως να μπουν σε κάποια μαρίνα ή σε κάποιο λιμάνι, με τον κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πάνω από 2.000 οι παραβάσεις μέσα σε μία ημέρα

Συνολικά 30 ιστιοπλοϊκά βρίσκονται μεσοπέλαγα

Συνολικά 30 ιστιοπλοϊκά βρίσκονται μεσοπέλαγα αδυνατώντας να προσεγγίσουν κάποια μαρίνα. Δύο από αυτά βρίσκονται στο Λαύριο, τέσσερα στους Αγίους Θεοδώρους  και άλλα 24 κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Κουρουκλής βρίσκεται ανοιχτά της Λευκάδας μετά από 16 μέρες ταξίδι κι ενώ είχε την ελπίδα ότι επιτέλους θα δει τους ανθρώπους του.

Όπως λέει, το μόνο που ζητάνε είναι ένα χώρο να μείνουν, πόσιμο νερό και ρεύμα, καθώς έτσι και αλλιώς δε θα τη γλιτώσουν την καραντίνα μετά από τόσες στάσεις σε διαφορετικές χώρες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top