25η Μαρτίου εν μέσω πανδημίας: Κατάθεση στεφάνου και μαχητικά στον ουρανό

Με τον εθνικό ύμνο και σημαίες στα μπαλκόνια φέτος ο εορτασμός

Τίποτα δε θυμίζει τον παραδοσιακό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η φετινή μέρα. Εν μέσω πανδημίας, έχουν ματαιωθεί όλες οι παρελάσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς.

Ωστόσο, το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

25η Μαρτίου: Η Επανάσταση του 1821

Οι δήμοι γιορτάζουν με σημαιοστολισμούς και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία. 

Γιγάντια σημαία στην πρόσοψη του δημαρχείου Ελληνικού- Αργυρούπολης

Φέτος, η Ελλάδα θα γιορτάσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, με τις καμπάνες που θα σημάνουν πανηγυρικά σε όλη την Αθήνα στις 11.00, ενώ την ίδια ώρα, τον ουρανό θα διελαύνουν αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Η ενότητα να παρελάσει απέναντι στην πανδημία

Σημαία σε μπαλκόνι

Ο Εθνικός Ύμνος θα ακουστεί σε όλη τη Γλυφάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου!

Νωρίτερα το πρωί, μια πρωτοφανής εικόνα από το Σύνταγμα. Η αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη, έγινε χωρίς κόσμο. Παρουσία μόνο των Ευζώνων.

Xωρίς κόσμο η αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη

Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

Κατ' εξαίρεση σήμερα,  πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 11:00, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: Θα νικήσουμε και σε αυτή τη μάχη      

Διελεύσεις μαχητικών και ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από το Σύνταγμα

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

F-16 πάνω από τις Καστανιές Έβρου

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F - 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. 

Μαχητικά θα περάσουν πάνω από όλη την Ελλάδα

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:
- Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,
- Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
- Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,
- Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Πιλότος του «Ζευς» θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top