Λαϊκές αγορές: Δωρεάν διάθεση των προϊόντων που θα πωλούνταν σήμερα!

Δείτε πού και πότε- Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ

Μετά το μέτρο που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ότι όλες οι λαϊκές αγορές δε θα λειτουργήσουν εκτάκτως σήμερα Σάββατο. Ωστόσο, όπως είπε, τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

Νέα μέτρα της κυβέρνησης: Απαγορεύεται και ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών!

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα».

Οι πωλητές χαρίζουν τα προϊόντά τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Με ανακοίνωσή της η Παννατική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, έκανε γνωστό ότι θα τηρήσει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά και ότι θα διαθέσουν τα προϊόντα που είχαν ήδη προμηθευτεί οι επαγγελματίες πωλητές για τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου στις κοινωνικές δομές της Περιφέρεια Αττικής για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Η παράδοση θα γίνει στις 13:00 στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Τρώων 1 και Χαλκίδος στο Περιστέρι.

«Οι λαϊκές αγορές αναπροσαρμόζονται στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και οι επαγγελματίες πωλητές βρίσκονται στο πλευρό των καταναλωτών, της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής που δίνουν τον υπέρτατο αγώνα για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός. [...] Η ΠΟΣΠΛΑ πρόκειται στο επόμενο κρίσιμο Σαββατοκύριακο (21 -22 /03/ 2020) να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν (απολύμανση των πάγκων, χορήγηση του γαντιού στους καταναλωτές κλπ) για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να εφαρμοστούν πλήρως και με απόλυτη επιτυχία από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. 

Επιπλέον στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ΠΟΣΠΛΑ  αποφασίστηκε τα προϊόντα που είχαν ήδη προμηθευτεί οι επαγγελματίες πωλητές για τις λαϊκές αγορές του Σαββάτου να διατεθούν, τηρώντας αυστηρούς όρους υγιεινής, στις κοινωνικές δομές της Περιφέρεια Αττικής για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η παράδοση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 21/3/2020 στις 13:00 στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής Δυτικού Τομέα Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Τρώων 1 και Χαλκίδος στο Περιστέρι,  με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών σε όλη την Αττική είναι αποφασισμένοι, ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας να εξασφαλίσουν στους καταναλωτές επάρκεια προϊόντων, σε χαμηλές τιμές και -πρωτίστως- σε ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των λαϊκών αγορών» καταλήγει η ανακοίνωση της Παννατικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top