Κορωνοϊός: Καραντίνα 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης

αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο για την 14ήμερη καραντίνα στην οποία θα μπαίνουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Το μέτρο αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά.

Έβδομος νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Ανδρέα Δασκαλάκη, του Υπαρχηγού του ΠΣ, Αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του Διευθυντή ΕΛ.ΑΣ. / Δ.Α.Α., Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, του Διοικητή Π.Σ. / Δ.Α.Α., Πύραρχου Γεώργιου Καραμανλή, του Διοικητή της ΥΠΑ Γεωργίου Δριτσάκου, του Προέδρου του Ε.Ο.Δ.Υ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, και του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας του αεροδρομίου Αλέξανδρου Αραβανή.

Ποιοι θα πληρώσουν μικρότερο ενοίκιο λόγω κορωνοϊού

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή λόγω του κορωνοϊού και για να διασφαλιστεί η συντονισμένη ενημέρωση των επιβατών που εισέρχονται στην χώρα μας σχετικά με τα ειδικά μέτρα που έχουν ληφθεί και την υποχρέωση της 14ημερης καραντίνας. 

Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορωνοϊό: Βαριά συμπτώματα και σε νέους 20–44

Η σχετική notam για την 14ημερη καραντίνα ισχύει από σήμερα 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00.

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός επιθεώρησε τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις αφίξεις του αεροδρομίου που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ελευθέριος Βενιζέλος και στους οποίους ήδη έχει αρχίσει η διανομή ειδικών φυλλαδίων σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά).

Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί που δεν πάει σχολείο

Το ενημερωτικό αυτό υλικό διανέμεται από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλους όσοι εισέρχονται στην χώρα μας, σημειώνοντας ειδικότερα την υποχρέωση απαρέγκλιτης τήρησης της 14ημερης καραντίνας. Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη έχει διανεμηθεί ειδικό έντυπο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις αρμόδιες Υπηρεσίες, το οποίο θα συμπληρώνεται από τους επιβάτες κατά την διάρκεια των πτήσεων, όπου θα δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον τελικό προορισμό διαμονής τους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top