Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί που δεν πάει σχολείο

«Δε θα γίνουν παρελάσεις ή καταθέσεις στεφάνων» είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Χωρίς παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων θα εορταστεί η φετινή επέτειος για την 25η Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα υπάρξει μόνο μία εξαίρεση, καθώς θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος κάλεσε όσους πολίτες επιθυμούν να βγάλουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους και να δείξουν ότι παραμένουν ενωμένοι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως θα παραταθεί αυτομάτως, εάν παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούνται ένας από τους δυο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για να πάρει ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού έπρεπε το παιδί να πηγαίνει σε παιδικό, βρεφονηπιακό, δημοτικό ή γυμνάσιο.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μένουν σπίτι, εάν δεν υπάρχει σοβαρός και αντικειμενικός λόγος για να βγουν από αυτό, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους, «γιατί κάνουν μεγαλύτερο κακό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top