Κορωνοϊός: Το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν είναι καπνιστές

Νέα στοιχεία για το προφίλ των ασθενών

τσιγάρο

Το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό είναι καπνιστές, σύμφωνα με την πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα μας όπως στην Ιταλία.

Κορωνοϊός: «Τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν σε δύο - τρεις εβδομάδες»

Η κυρία Παγώνη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», τονίζοντας ότι μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Προσοχή θέλουν τα άτομα με σοβαρά καρδιολογικά νοσήματα, τα άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια, οι καρκινοπαθείς, που κάνουν χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, και είναι ανοσοκατασταλμένοι, οι αρρύθμιστοι διαβητικοί , που είναι πολλοί και βέβαια υψηλού κινδύνου είναι και οι καπνιστές», αποκαλύπτοντας, μάλιστα,  ότι «το 90% των νέων ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό είναι καπνιστές»! 

Κορωνοϊός: 500 κινητά συνεργεία για κατ΄οίκον εξέταση ύποπτων κρουσμάτων

«Πρέπει να γίνουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού»

Κατά την κ. Παγώνη σωστά ανοίγουν νοσοκομεία μόνο για τον ιό, αλλά πρέπει να γίνουν προσλήψεις γρήγορα, όπως τόνισε, εκτιμώντας ότι «πολύς κόσμος θα νοσήσει από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους εργαζόμενους των νοσοκομείων για μάσκες

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «Να πάρουν τους 2.000 και μετά κι άλλους. Να εξαντληθούν οι λίστες των επικουρικών γιατρών. Και να γίνει ανανέωση αυτών που λήγουν τώρα και να μην περιμένουν το τρίμηνο και να ξεπεραστεί το νομικό πρόβλημα με υπουργική απόφαση».

Σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους που γίνονται αι αν πρέπει να αυξηθούν, η . Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζεται, καθώς «Αν κάνουμε τεστ σε αυτούς που έχουν απλά συμπτώματα δεν θα πάρουν καμία διαφορετική οδηγία από αυτή που παίρνουν τώρα, δηλαδή μείνετε σπίτι και βλέπουμε την εξέλιξη της κλινικής εικόνας». 

Τέλος, όσον αφορά την συμπτωματολογία του κορωνοϊού επεσήμανε ότι έχει σημασία και ο οργανισμός, ενώ ισχύει η γενική στατιστική ότι το 85% των κρουσμάτων περνάει ήπια τη νόσο και στο 15%, έχουμε τις σοβαρές επιπλοκές, μέχρι και θανάτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top