Μπεχράκης στο star.gr: «Θα περάσουμε την κρίση χωρίς εμβόλιο και φάρμακα»

«Σκληρότερα μέτρα τώρα για τον κορωνοϊό, για να κλάψουμε λιγότερο αύριο»

 Ακούστε τι είπε στο star.gr ο γνωστός πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης 

O γνωστός πνευμονολόγος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Παναγιώτης Μπεχράκης μίλησε στο star.gr για την πανδημία του κορωνοϊού και κατέρριψε τους μύθους του διαδικτύου, γύρω από τον ιό και την αντιμετώπισή του.

Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη!


Ο κ. Μπεχράκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης λήψης σκληρότερων μέτρων για την απώθηση του κύματος αύξησης των κρουσμάτων. «Όσο  περισσότερο απωθήσουμε το κύμα κρουσμάτων που οπωσδήποτε θα έρθει, τόσο λιγότερες απώλειες θα έχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα να κλάψουμε περισσότερο σήμερα, για να κλάψουμε λιγότερο αύριο» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι «την κρίση θα την περάσουμε χωρίς συγκεκριμένο φάρμακο και εμβόλιο». «Θα ανακαλυφθούν, αλλά ως τότε θα έχουν περάσει τα δύσκολα» είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τη λογική, την κοινωνική μας συμπεριφορά και με ενισχυμένο αίσθημα ευθύνης όλων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε σχέση με εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για προσβολή του 60% του πληθυσμού από τον κορωνοϊό: «Έχουν πολύ χαμηλό βαθμό προσέγγισης της αλήθειας, καθώς δεν υπολογίζεται το στοιχείο του χρόνου» ανέφερε ο κ. Μπεχράκης.

Πώς θα προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους από τον κορωνοϊό

Ερωτώμενος σχετικά με τις διάφορες οδηγίες αυτοδιάγνωσης που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, όπως «κρατήστε μόλις ξυπνήσετε την αναπνοή σας για 15 δευτερόλεπτα για να καταλάβετε αν νοσείτε από κορωνοϊό» ανέφερε ότι δεν έχουν καμία ισχύ και παρέπεμψε το κοινό σε άλλα κανάλια ενημέρωσης όπως ο ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση ξεκινά την παρασκευή αντισηπτικών από κατασχεμένο αλκοόλ

Αναφορικά με τις οδηγίες για αυτοσχέδια σκευάσματα που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο, προκειμένου να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα ο κ. Μπεχράκης ήταν κατηγορηματικός: «Όποιος έχει επίσημη έλλειψη του ανοσοποιητικού από νόσημα ή από λήψη φαρμάκων τα οποία καταστέλλουν το ανοσοποιητικό, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γιατρό του. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε» είπε και χαρακτήρισε «ανοησίες» οδηγίες τύπου πιείτε περισσότερα πορτοκάλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top