Πώς θα προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους από τον κορωνοϊό

Χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στις πιο ευπαθείς ομάδες

Ηλικιωμένοι

Θα πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους που μας περιβάλλουν. 

Κορωνοϊός: Πώς να προστατέψετε το κατοικίδιό σας

Η πιο ευαίσθητη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, καθώς ο κορωνοϊός σε αυτούς είναι πιθανόν να δώσει μία βαρύτερη εικόνα νόσησης απ’ ό,τι σε νεότερους ανθρώπους ή παιδιά.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να τους προστατεύσουμε;

  • Αποφεύγουμε χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά στο πρόσωπο και δεν τους αφήνουμε να πάνε στα νοσοκομεία.  Αν υπάρχει σοβαρός λόγος, επικοινωνούμε αμέσως με τον γιατρό τους.
  • Τους προφυλάσσουμε από τη δική μας ίωση είτε αυτή είναι γρίπη είτε ο,τιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού.
  • Οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, πρέπει να παίρνουν σωστά τα φάρμακά τους, καθώς αυτό βοηθά στη ρύθμιση του νοσήματός τους και τους προφυλάσσει περισσότερο από τυχόν επιπλοκές των ιώσεων.

Πώς να κάνεις διασκεδαστική τη δουλειά από το σπίτι

  • Τους περιορίζουμε στο σπίτι, δεν τους αφήνουμε να συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους. Οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό.
  • Το να ξέρουμε ότι μένουν σπίτι, δεν αρκεί. Πρέπει να έχουμε την έννοια τους. Αν υπάρχουν συμπτώματα που επιδεινώνονται, πρέπει να αναζητήσουμε έγκαιρα ιατρική βοήθεια.
  • Τους εξηγούμε ότι η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών είναι σημαντική και ότι θα πρέπει να αποφύγουν επαφή των χεριών με το πρόσωπο τους (μάτια, μύτη, στόμα).

3+1 τεχνικές για να ξεφορτωθείς τις αρνητικές σκέψεις

Tα ηλικιωμένα άτομα, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών. Όσοι, επίσης, έχουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, όσοι ταλαιπωρούνται από υπέρταση, καθώς και οι διαβητικοί ασθενείς.

Με τα διαγνωσμένα κρούσματα του κορωνοϊού όλο και να αυξάνονται και στη χώρα μας, οι Αρχές κάνουν έκκληση προς όλους για πιστή τήρηση των κανόνων αυτοπροστασίας και υγιεινής. 

Πηγή: MyLife

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top