Γιατροί και ψυχολόγοι στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Θα παρέχουν πληροφορίες

Νέα τηλεφωνική γραμμή από ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία των πολιτών της Αττικής από την επιδημία του κορωνοϊού. 

Θα γεμίσουν αντισηπτικά από την Πέμπτη τα σούπερ μάρκετ

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα ενημερώνουν τους πολίτες και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Το νούμερο που μπορούν να καλούν οι πολίτες είναι το 2142142000 ενώ η ενεργοποίηση της γραμμής θα γίνει σήμερα στη 1,00 το μεσημέρι. 

Το τηλεφωνικό κέντρο θα στελεχώνουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων, χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι, με τη συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.
Στην προσπάθεια θα συνδράμουν η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα διαθέσει ψυχολόγους και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

ΚΕΠ: Δείτε πώς θα λειτουργούν λόγω κορωνοϊού

Επιπρόσθετα θα δοθεί έμφαση στην ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών υγείας όσο και των πολιτών. Για το λόγο αυτό το WEB TV του ΙΣΑ, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας θα παρέχει καθημερινά πληροφορίες, για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας.

Ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς της Αθήνας που έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια να συμβάλλουν στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας μας απέναντι στην επιδημία στηρίζοντας εθελοντικά την εθνική προσπάθεια.
(Για αιτήσεις μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top