Δάφνη: Θετική στον κορωνοϊό γιαγιά μαθητή

Ήταν ανάμεσα στους εκδρομείς που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους

Στο βίντεο του Αντ1 αναφέρεται ότι μπήκε λουκέτο σε σχολείο της Δάφνης για προληπτικούς λόγους

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα, στην περιοχή της Δάφνης, θετικό στον ιό βγήκε το αποτέλεσμα εξέτασης ύποπτου κρούσματος. Πρόκειται για συγγενή μαθητή  στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, όπως ενημερώνει ο δήμος. Το κρούσμα της Δάφνης φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κορωνοϊός: 14 τα νέα κρούσματα από τους ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Δάφνης, Τάσος Μπινίσκος, με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Εθνικός οργανισμός υγείας ενημέρωσε εγκαίρως τον δήμαρχο Δάφνης ότι η γιαγιά δυο μαθητών του 9ου δημοτικού Δάφνης ήταν ανάμεσα στους εκδρομείς που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους. Η 60χρονη έχει ήπια συμπτώματα, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ .

Oλόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

Υπ. Παιδείας: Δεν αποκλείονται μεγαλύτερα μέτρα πρόληψης στα σχολεία

Η υπουργός παιδείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δήλωσε ότι θα γίνουν όσα είναι απαραίτητα για το συμφέρον της δημόσιας υγείας.

«Το να κλείσουν τα σχολεία είναι ένα δραστικό μέτρο, το οποίο τονίζω θα ακολουθήσει εάν και εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί. Εάν ο ΕΟΔΥ μας εισηγηθεί ένα ευρύτερο μέτρο αναστολής λειτουργίας, προφανώς και θα το ακολουθήσουμε» είπε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top