Isolation boxes κατά του κορωνοϊού: Τι είναι και πώς λειτουργούν;

Αλλάζει η διαδικασία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων

isolation boxes

Τοποθετήθηκε το πρώτο isolation box στον χώρο έξω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο θα αποτελέσει σημείο διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού

Για τον τρόπο λειτουργίας τους ενημερώθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των επιστημόνων μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους συνανθρώπους μας», τόνισε ο υπουργός.

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην αναγκαία προφύλαξη των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών που έχουν χρόνια προβλήματα ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

Τι είναι τα isolation boxes;

Πρόκειται για κοντέινερ με δύο κρεβάτια και τουαλέτες, όπου ο γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά.

Το εσωτερικό του isolation box / INTIME

Στόχος είναι να λειτουργήσει το πρώτο isolation box στην εφημερία του νοσοκομείου την Πέμπτη. «Ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ» δήλωσε ο ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος.

Το εσωτερικό του isolation box / INTIME

«Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον έξι ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα» συνέχισε ο κ.Τσούτσος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top